U bent hier: Home » Tsjechië » Praag
Over Praag  

Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa. De sfeervolle binnenstad met nauwe straatjes, gezellige pleinen en prachtige historische gebouwen trekt vele toeristen. Het historische centrum van Praag staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Gouden Stad, zoals de bijnaam van Praag luidt, ligt aan de rivier de Moldau. De twee stadsdelen, op beide oevers van de Moldau, worden met elkaar verbonden door prachtige bruggen. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Praag u te bieden heeft.

TIP: De mooiste en leukste bezienswaardigheden zijn natuurlijk erg populair en het komt dan ook vaak voor dat er flinke wachtrijen staan. Deze tijd kun je jezelf besparen door uw tickets online te bestellen. Bestel hier je tickets makkelijk, snel en veilig!

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Praag

Dansende Huis

Praag

Een erg opvallend modern bouwwerk in Praag is het Dansende Huis in de wijk Nové Město. Het pand staat direct aan de Moldau en werd ontworpen door de Amerikaanse architecht Frank Gehry.

Nationaal Theater

Praag

Het Nationale Theater van Praag werd gebouwd in 1868 maar brandde helaas twee maanden na oplevering al af. Het aparte hieraan is dat het Národní Divadlo slechts op korte afstand van de Moldau ligt maar dat de brand niet geblust kon worden vanwege een water tekort.

Nationaal Museum

Praag

Het hoofdgebouw van het Nationaal Museum ligt aan het Wenceslausplein. Dit is het belangrijkste museum van Tsjechië en werd opgericht in 1818 door kaspar Maria von Sternberg met medewerking van František Palacký.

Karelsbrug

Praag

De Karelsbrug is de oudste brug van Praag en dankt zijn naam aan keizer Karel IV die in 1357 opdracht gaf om de brug te bouwen. De prachtige gotische brug heeft een lengte van 500 meter en is tien meter breed.

Josefov

Praag

Josefov is de Joodse wijk van Praag die in de 13e eeuw is ontstaan doordat de christelijke autoriteiten de Joden dwongen om zich in een bepaald deel van de stad te vestigen. Door deze clustering zijn in Josefov veel monumenten, synagogen en joodse begraafplaatsen te vinden.

Wenceslasplein

Praag

Het Wenceslausplein ligt in het centrum van Praag en heeft een lengte van maar liefst 750 meter. Het plein kan met de afmetingen van 750 bij 60 meter beter beschreven worden als een boulevard.

Oude Stadsplein

Praag

Het Oude Stadsplein (Staromestske Namesti) is hét centrum van de stad. Vroeger was het ruim 9.000 m2 grote plein een waar handelscentrum waar de grote markt gehouden werden doodvonnissen werden voltrokken.

Letná-park

Praag

In het bosrijke Letná-park kun je een heerlijke wandeling maken maar ook genieten van een drankje in de Biergarten. Vanuit het park heb je een schitterend uitzicht over de Moldau, de Joodse wijk en het Oude Centrum.

Stadhuis

Praag

Het stadhuis in de Staré Město (oude stad) behoort tot één van de mooiste Art Nouveau gebouwen van Praag. Het pand werd gebouwd tussen 1906 en 1912 en is gelegen op de locatie van het voormalige Royal Court Palace.

De Praagse Burcht

Praag

De burcht van Praag is één van de grootste ter wereld met een oppervlakte van bijna 8 hectare. De eerste vesting dateert uit 880 welke daarna door de jaren heen flink is uitgebreid. In de burcht zijn prachtige binnenpleinen, paleizen, middeleeuwse woningen en kerken te bewonderen.

Petřin Uitkijktoren

Praag

Op de Petřínheuvel in het westen van Praag staat een kleine replica van de Eiffeltoren. Op de 60 meter hoge Petřin uitkijktoren kun je na 299 traptreden genieten van een schitterend uitzicht over de Tsjechische hoofdstad.

Strahovklooster

Praag

Het Strahovklooster ligt bij de Petřínheuvel waar vanaf 1258 al een klooster stond. Dit eerste gebouw is door brand verwoest maar al snel werd er een nieuw klooster voor in de plaats gebouwd in gotische stijl.

Kaart

Vliegtickets