U bent hier: Home » Portugal » Porto
Over Porto  

Porto

Porto, de in het noord-westen gelegen havenstad is de op één na grootste stad van Portugal. Porto is gebouwd aan de noordoever van de rivier de Douro. De stad is vooral bekend als de herkomstplaats van portwijnen die in Vila Nova de Gaie worden gelagerd en van daaruit over de gehele wereld worden geëxporteerd. Vila Nova de Gaie ligt tegenover Porto op de zuidoever van de rivier de Douro, ze staan met elkaar in verbinding door de Ponte Dom Luís I. Het oude centrum van Porto is karaktervol, levendig en beschikt over prachtige historische bouwwerken. Dit gedeelte van de stad staat vanaf 1996 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Porto u te bieden heeft.

TIP: De mooiste en leukste bezienswaardigheden zijn natuurlijk erg populair en het komt dan ook vaak voor dat er flinke wachtrijen staan. Deze tijd kun je jezelf besparen door uw tickets online te bestellen. Bestel hier je tickets makkelijk, snel en veilig!

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Porto

Ribeira

Porto

Ribeira is de oudste wijk van Porto gelegen aan de oever van de Douro. Deze prachtige karakteristieke wijk met vele steile straatjes, huizen geschilderd in pasteltinten en smalle steegjes staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Casa de Música

Porto

Het moderne Casa de Música is een zeer bijzondere verschijning in Porto. Het gebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas en ligt op een prachtige locatie tegenover de grote rotonde Rotunda da Boavista.

Estádio do Dragão

Porto

Het Estádio do Dragão is officeel geopend op 16 november 2003 en is de thuishaven van de professionele voetbalclub FC Porto. Het stadion is ontworpen door architect Manuel Salgado en beschikt over een capaciteit van 50.948 zitplaatsen.

Vila Nova de Gaia

Porto

Vila Nova de Gaia is één van de populaire toeristische trekpleisters van Porto. De kustplaats ligt tegenover de oude wijk Ribeira aan de Douro. Aan deze kant van de rivier kun je dan ook genieten van een schitterend uitzicht over de oudste wijk van Porto.

Igreja da Sé

Porto

De Igreja da Sé dateert uit de 12e en is gebouwd in romaanse stijl maar tot aan de 19e eeuw is er aan de kerk gebouwd zodat het complex dan ook een verzameling is geworden van vele verschillende bouwstijlen.

Mercado do Bolhão

Porto

Mercado do Bolhão is een gezellige en traditionele markt in Porto. Bij het bezoeken van deze attractie meng je jezelf onder de locals en is het leuk om de verkopers te aanschouwen met traditionele en lokale marktwaar zoals onder andere vlees, verse vis, kaas en groenten.

Palácio da Bolsa

Porto

Het Palácio da Bolsa wordt getypeerd door rijk gedecoreerde zalen en is een nationaal monument. Bij een bezoek aan dit prachtige historische gebouw komt duidelijk naar voren dat de handel een belangrijke rol speelde in de 19e eeuw.

Estação de São Bento

Porto

Bij een bezoek aan Porto is het zeker aan te raden om het station van São Bento te gaan bekijken. Het station werd in 1896 in gebruik genomen en is voornamelijk bekend geworden vanwege de prachtige stationshal met azulejos, 20.000 blauwgekleurde keramieke tegeltjes.

Livraria Lello & Irmão

Porto

De bibliotheek Chardron ofwel Livrario Lello & Irmão is een zeer bijzondere en bekende toeristische attractie van Porto. Deze boekhandel uit 1881 staat voornamelijk bekend vanwege de prachtige neogotische voorgevel en de indrukwekkende houten trappen in het pand.

Ponte Dom Luís I

Porto

De bekendste brug die Porto verbind met de overkant van de Douro is de Dom Luís I. Deze imposante stalen brug werd ontworpen door Belgische architect Teófilo Seyrig, een medewerker van Gustave Eiffel.

Praça da Liberdade

Porto

Praça da Liberdade is een plein in het hart van de stad met in het midden een bronzen ruitersstandbeeld van keizer Pedro I van Brazilië. Rondom het plein vind je een aantal prachtige monumentale gebouwen zoals bijvoorbeeld het Câmara Municipal (stadhuis).

Kaart

Vliegtickets