U bent hier: Home » Portugal » Lissabon
Over Lissabon  

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en ligt aan de brede monding van de Taag, op korte afstand van de Atlantische Oceaan. Lissabon is de grootste stad van Portugal en is gebouwd op heuvels waardoor sommige wijken een redelijk niveauverschil kennen. Baixa Pombalina, de ‘benedenstad’, is het centrum van Lissabon. In dit historisch centrum van de stad vind je prachtige pleinen en historische bouwwerken afgewisseld met moderne architectuur. Verder beschikken de wijken Bairro Alto, Alfama en Belém over erg leuke bezienswaardigheden waardoor een bezoekje zeker de moeite waard is! Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Lissabon u te bieden heeft.

TIP: De mooiste en leukste bezienswaardigheden zijn natuurlijk erg populair en het komt dan ook vaak voor dat er flinke wachtrijen staan. Deze tijd kun je jezelf besparen door uw tickets online te bestellen. Bestel hier je tickets makkelijk, snel en veilig!

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Lissabon

Torre de Bélem

Lissabon

De Torre de Bélem is een zeer populaire bezienswaardigheid in Lissabon die dateert uit 1515. De toren is gelegen in de wijk Belém maar oorspronkelijk lag hij op een zandbank in het midden van de Taag.

Praça de Dom Pedro IV

Lissabon

Praça de Dom Pedro IV wordt in de volksmond ook wel Rossio genoemd en is één van de bekendste en drukste pleinen van Lissabon. Het plein dateert uit de 13e eeuw en werd vroeger onder andere gebruikt voor executies, stierengevechten, demonstraties en als ontmoetingsplek.

Basilica da Estrela

Lissabon

De Basilica da Estrela is met haar prachtige verschijning een opvallende bezienswaardigheid in Lissabon. De kerk is gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw en was de eerste kerk ter wereld die toegewijd was aan het heilige hart van Jezus.

Mosteiro dos Jerónimos

Lissabon

Het Mosteiro dos Jerónimos is een klooster in de wijk Bélem op de plek waar Vasco da Gama en zijn bemanning zich afzonderden om hun reis naar India voor te bereiden. Na de succesvolle ontdekkingsreis besloot koning Manuel om op deze plek een klooster te bouwen.

Praça dos Restauradores

Lissabon

Praça dos Restauradores is een plein in het centrum van Lissabon, dichtbij het Praça de Dom Pedro IV. Dit plein is het begin van de bekende Avenida da Liberdade. Deze 1,5 kilomter lange straat is de langste straat van de stad met veel dure autozaken en modewinkels.

Praça do Comércio

Lissabon

Praça do Comércio is een prachtig groot plein in het centrum van Lissabon gelegen aan de oever van de Taag. Het plein staat voornamelijk bekend vanwege het koninklijk paleis wat voor de aardbeving van 1755 op deze plek stond. Hierdoor wordt het plein ook wel Terreiro do Paço (Paleisplein) genoemd.

Oceanário de Lisboa

Lissabon

In Parque das Nações, in het oosten van Lissabon, bevindt zich het enorme aquarium Oceanário de Lisboa. Dit aquarium ligt op een pier in de rivier de Taag en heeft wel wat weg van een vliegdekschip.

Jardim da Estrela

Lissabon

Jardim da Estrela is een prachtig stukje natuur tegenover de Basiclica da Estrela. Dit stukje groen in de drukke stad is erg geliefd onder zowel de toeristen als de lokale bevolking van Lissabon.

Rua Augusta

Lissabon

De Rua Augusta is een levendige winkelstraat die uitkomt op het Praça do Comércio. Deze straat is alleen toegankelijk voor voetgangers en wordt gekenmerkt door de triomfboog waar je onderdoor loopt om op het grote Praça do Comércio uit te komen.

Elevator de Santa Justa

Lissabon

De Elevator de Santa Justa is de bekende 45 meter hoge lift in het centrum van Lissabon. De lift is ontworpen door Raoul Mesnier du Ponsard en verbind de lager gelegen Santa justa straat met het hoger gelegen Carmoplein.

Alfama

Lissabon

Alfama is de oudste wijk van Lissabon gelegen tussen het Castelo de São Jorge en de rivier de Taag. De Moorse wijk is één van de populaire toeristische trekpleisters van de stad en wordt getypeerd door de vele trappen, poorten, smalle steegjes en steile straatjes.

Castelo de São Jorge

Lissabon

Het Castelo de São Jorge of ook wel het Kasteel van Sint Joris ligt op de 110 meter hoge berg aan de rand van het centrum van Lissabon. Door haar hoge ligging heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over Lissabon en de Taag.

Bairro Alto

Lissabon

Bairro Alto is een zeer populaire wijk in het centrum van Lissabon. De wijk is voornamelijk bekend om haar vele winkels, restaurants, bars en clubs. Dit bruisende uitgaansgebied is meer dan alleen fado en wordt extra gezellig wanneer de zon ondergaat.

Padrão dos Descobrimentos

Lissabon

Het Padrão dos Descobrimentos ligt aan de oever van de Taag in de wijk Bélem. Dit monument is gebouwd ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers uit de 15e en 16e eeuw. Het bouwwerk heeft de vorm van een scheepsboeg met voorop onder andere Hendrik de Zeevaarder.

Sé de Lisboa

Lissabon

De kathedraal van Lisabon, Sé de Lisboa, heeft vele aardbevingen doorstaan waaronder de grote aardbeving in 1755. De kerk wordt ook wel Igreja de Santa Maria Maior genoemd en werd gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw.

Ponte 25 de Abril

Lissabon

De Ponte 25 de Abril is een ruim 2.200 meter lange hangbrug over de Taag en daarmee een absolute blikvanger van Lissabon. Tot de opening van de brug in 1966 lag de dichtstbijzijnde brug over de Taag op 30 kilometer van de stad.

Cristo Rei

Lissabon

Het grote Cristo Rei beeld staat op de zuidoever van de Taag met zijn armen geopend naar Lissabon. António de Oliveira Salazar was de opdrachtgever voor de bouw van dit monument zoals hij dat ook was van de Ponte 25 de Abril.

Kaart

Vliegtickets