U bent hier: Home » Portugal
Over Portugal  

Portugal

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa en vormt samen met Spanje en Gibraltar het Iberisch Schiereiland. Het Portugese vasteland wordt in het midden doorsneden door de rivier de Taag en de kustlijn is maar liefst 832 km. In het noorden van Portugal is het bergachtiger en wat koeler ten opzichte van het zuiden. Maar naast het vasteland behoren ook de vulkanische eilandengroepen de Azoren en Madeira tot de Portugese Republiek. Madeira bestaat uit vijf eilanden en de Azoren uit negen eilanden. Het klimaat is subtropisch en deze eilanden zijn allen gelegen ten westen van Portugal in de Atlantische Oceaan. Het vroegere Portugese Rijk had vele overzeese gebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika die tot het rijk behoorde. In 1999 werd Macau overgedragen aan China en kwam er een eind aan de koloniale bezittingen.

  •   Bezienswaardigheden
  •  Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Portugal

Torre de Bélem

Lissabon

De Torre de Bélem is een zeer populaire bezienswaardigheid in Lissabon die dateert uit 1515. De toren is gelegen in de wijk Belém maar oorspronkelijk lag hij op een zandbank in het midden van de Taag.

Ribeira

Porto

Ribeira is de oudste wijk van Porto gelegen aan de oever van de Douro. Deze prachtige karakteristieke wijk met vele steile straatjes, huizen geschilderd in pasteltinten en smalle steegjes staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Casa de Música

Porto

Het moderne Casa de Música is een zeer bijzondere verschijning in Porto. Het gebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas en ligt op een prachtige locatie tegenover de grote rotonde Rotunda da Boavista.

Estádio do Dragão

Porto

Het Estádio do Dragão is officeel geopend op 16 november 2003 en is de thuishaven van de professionele voetbalclub FC Porto. Het stadion is ontworpen door architect Manuel Salgado en beschikt over een capaciteit van 50.948 zitplaatsen.

Vila Nova de Gaia

Porto

Vila Nova de Gaia is één van de populaire toeristische trekpleisters van Porto. De kustplaats ligt tegenover de oude wijk Ribeira aan de Douro. Aan deze kant van de rivier kun je dan ook genieten van een schitterend uitzicht over de oudste wijk van Porto.

Praça de Dom Pedro IV

Lissabon

Praça de Dom Pedro IV wordt in de volksmond ook wel Rossio genoemd en is één van de bekendste en drukste pleinen van Lissabon. Het plein dateert uit de 13e eeuw en werd vroeger onder andere gebruikt voor executies, stierengevechten, demonstraties en als ontmoetingsplek.

Mercado do Bolhão

Porto

Mercado do Bolhão is een gezellige en traditionele markt in Porto. Bij het bezoeken van deze attractie meng je jezelf onder de locals en is het leuk om de verkopers te aanschouwen met traditionele en lokale marktwaar zoals onder andere vlees, verse vis, kaas en groenten.

Igreja da Sé

Porto

De Igreja da Sé dateert uit de 12e en is gebouwd in romaanse stijl maar tot aan de 19e eeuw is er aan de kerk gebouwd zodat het complex dan ook een verzameling is geworden van vele verschillende bouwstijlen.

Palácio da Bolsa

Porto

Het Palácio da Bolsa wordt getypeerd door rijk gedecoreerde zalen en is een nationaal monument. Bij een bezoek aan dit prachtige historische gebouw komt duidelijk naar voren dat de handel een belangrijke rol speelde in de 19e eeuw.

Estação de São Bento

Porto

Bij een bezoek aan Porto is het zeker aan te raden om het station van São Bento te gaan bekijken. Het station werd in 1896 in gebruik genomen en is voornamelijk bekend geworden vanwege de prachtige stationshal met azulejos, 20.000 blauwgekleurde keramieke tegeltjes.

Basilica da Estrela

Lissabon

De Basilica da Estrela is met haar prachtige verschijning een opvallende bezienswaardigheid in Lissabon. De kerk is gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw en was de eerste kerk ter wereld die toegewijd was aan het heilige hart van Jezus.

Livraria Lello & Irmão

Porto

De bibliotheek Chardron ofwel Livrario Lello & Irmão is een zeer bijzondere en bekende toeristische attractie van Porto. Deze boekhandel uit 1881 staat voornamelijk bekend vanwege de prachtige neogotische voorgevel en de indrukwekkende houten trappen in het pand.

Mosteiro dos Jerónimos

Lissabon

Het Mosteiro dos Jerónimos is een klooster in de wijk Bélem op de plek waar Vasco da Gama en zijn bemanning zich afzonderden om hun reis naar India voor te bereiden. Na de succesvolle ontdekkingsreis besloot koning Manuel om op deze plek een klooster te bouwen.

Praça dos Restauradores

Lissabon

Praça dos Restauradores is een plein in het centrum van Lissabon, dichtbij het Praça de Dom Pedro IV. Dit plein is het begin van de bekende Avenida da Liberdade. Deze 1,5 kilomter lange straat is de langste straat van de stad met veel dure autozaken en modewinkels.

Oceanário de Lisboa

Lissabon

In Parque das Nações, in het oosten van Lissabon, bevindt zich het enorme aquarium Oceanário de Lisboa. Dit aquarium ligt op een pier in de rivier de Taag en heeft wel wat weg van een vliegdekschip.

Praça do Comércio

Lissabon

Praça do Comércio is een prachtig groot plein in het centrum van Lissabon gelegen aan de oever van de Taag. Het plein staat voornamelijk bekend vanwege het koninklijk paleis wat voor de aardbeving van 1755 op deze plek stond. Hierdoor wordt het plein ook wel Terreiro do Paço (Paleisplein) genoemd.

Jardim da Estrela

Lissabon

Jardim da Estrela is een prachtig stukje natuur tegenover de Basiclica da Estrela. Dit stukje groen in de drukke stad is erg geliefd onder zowel de toeristen als de lokale bevolking van Lissabon.

Rua Augusta

Lissabon

De Rua Augusta is een levendige winkelstraat die uitkomt op het Praça do Comércio. Deze straat is alleen toegankelijk voor voetgangers en wordt gekenmerkt door de triomfboog waar je onderdoor loopt om op het grote Praça do Comércio uit te komen.

Elevator de Santa Justa

Lissabon

De Elevator de Santa Justa is de bekende 45 meter hoge lift in het centrum van Lissabon. De lift is ontworpen door Raoul Mesnier du Ponsard en verbind de lager gelegen Santa justa straat met het hoger gelegen Carmoplein.

Alfama

Lissabon

Alfama is de oudste wijk van Lissabon gelegen tussen het Castelo de São Jorge en de rivier de Taag. De Moorse wijk is één van de populaire toeristische trekpleisters van de stad en wordt getypeerd door de vele trappen, poorten, smalle steegjes en steile straatjes.

Castelo de São Jorge

Lissabon

Het Castelo de São Jorge of ook wel het Kasteel van Sint Joris ligt op de 110 meter hoge berg aan de rand van het centrum van Lissabon. Door haar hoge ligging heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over Lissabon en de Taag.

Ponte Dom Luís I

Porto

De bekendste brug die Porto verbind met de overkant van de Douro is de Dom Luís I. Deze imposante stalen brug werd ontworpen door Belgische architect Teófilo Seyrig, een medewerker van Gustave Eiffel.

Praça da Liberdade

Porto

Praça da Liberdade is een plein in het hart van de stad met in het midden een bronzen ruitersstandbeeld van keizer Pedro I van Brazilië. Rondom het plein vind je een aantal prachtige monumentale gebouwen zoals bijvoorbeeld het Câmara Municipal (stadhuis).

Bairro Alto

Lissabon

Bairro Alto is een zeer populaire wijk in het centrum van Lissabon. De wijk is voornamelijk bekend om haar vele winkels, restaurants, bars en clubs. Dit bruisende uitgaansgebied is meer dan alleen fado en wordt extra gezellig wanneer de zon ondergaat.

Padrão dos Descobrimentos

Lissabon

Het Padrão dos Descobrimentos ligt aan de oever van de Taag in de wijk Bélem. Dit monument is gebouwd ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers uit de 15e en 16e eeuw. Het bouwwerk heeft de vorm van een scheepsboeg met voorop onder andere Hendrik de Zeevaarder.

Ponte 25 de Abril

Lissabon

De Ponte 25 de Abril is een ruim 2.200 meter lange hangbrug over de Taag en daarmee een absolute blikvanger van Lissabon. Tot de opening van de brug in 1966 lag de dichtstbijzijnde brug over de Taag op 30 kilometer van de stad.

Sé de Lisboa

Lissabon

De kathedraal van Lisabon, Sé de Lisboa, heeft vele aardbevingen doorstaan waaronder de grote aardbeving in 1755. De kerk wordt ook wel Igreja de Santa Maria Maior genoemd en werd gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw.

Cristo Rei

Lissabon

Het grote Cristo Rei beeld staat op de zuidoever van de Taag met zijn armen geopend naar Lissabon. António de Oliveira Salazar was de opdrachtgever voor de bouw van dit monument zoals hij dat ook was van de Ponte 25 de Abril.

Kaart

Vliegtickets