U bent hier: <a href=”http://bezienswaardighedengids.nl”>Home</a> » <a href=”http://bezienswaardighedengids.nl/nederland/”>Nederland</a> » <a href=”http://bezienswaardighedengids.nl/nederland/utrecht”>Utrecht</a> » <span>Botanische Tuinen</span>

vorige pagina

Botanische Tuinen

Utrecht

De Botanische Tuinen van de Universiteit van Utrecht liggen aan de rand van de stad. Drie jaar na oprichting in 1636 van de Universiteit werd er de eerste tuin aangelegd om studenten kennis te laten maken met medicinale planten en kruiden. In 1963 is begonnen met de aanleg van de Botanische Tuinen rondom Fort Hoofddijk. Evenals Fort bij Vechten en Fort bij Rijnauwen is ook dit fort onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig worden de tuinen nog steeds gebruikt voor onderwijsdoeleinden maar zijn ze ook publieksvriendelijker gemaakt. In dit plantenparadijs is het lekker genieten van de frisse lucht en de rust maar door de borden met uitleg kun je ook meer te weten komen over de verschillende plantensoorten. De Tuinen beschikken over een uitgebreide collectie planten afkomstig uit de hele wereld. Zo vindt je op de 8 hectare grond ruim zesduizend plantensoorten en daarnaast ook talloze dieren.

Foto's

Utrecht - Botanische Tuinen (1)Utrecht - Botanische Tuinen (2) Utrecht - Botanische Tuinen (3)Utrecht - Botanische Tuinen (4)

Kaart