U bent hier: Home » Nederland » Amsterdam » Rijksmuseum

vorige pagina

Rijksmuseum

Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. Het museum verhuisde in 1885 naar de huidige locatie net buiten de binnenstad, welke speciaal is ontworpen voor het Rijksmuseum door de Nederlandse architect P.J.H. Cuypers. Het Rijksmuseum is gebouwd in de stijl van de renaissance en op het gebouw zijn vele verwijzingen naar de nationale geschiedenis aangebracht. Van 2003 t/m 2013 heeft het Rijksmuseum een grote renovatie ondergaan om veel oorspronkelijke elementen uit de tijd van Cuypers weer tevoorschijn te halen en/of in oude staat te herstellen om het gebouw weer de oude glorie terug te geven. De ruim 200 zalen bieden u een collectie van meer dan 1 miljoen voorwerpen. Het museum vertoont een schitterend overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere schilderijen van bekende Hollandse meesters, beeldhouwkunst, kunstnijverheid en vele kunstschatten uit de oudheid. De verzameling geschiedenis bevat scheepsmodellen, wapens, vlaggen, gouden en zilveren voorwerpen, kostuums, documenten en nog veel meer!

TIP: Boek vooraf uw tickets om wachtrijen te vermijden en te profiteren van leuke (combi)kortingen.

Foto's

Amsterdam - Rijksmuseum (1)Amsterdam - Rijksmuseum (2) Amsterdam - Rijksmuseum (3)Amsterdam - Rijksmuseum (4)Amsterdam - Rijksmuseum (5)

Kaart

De kaart kon niet worden geladen.

Dit wordt meestal veroorzaakt door een conflict met een andere plugin of een JavaScript-fout die verhindert dat de Javascript code van onze plugin niet wordt uitgevoerd. Probeer de plugins een voor een uit te schakelen om te zien of dit probleem zich blijft voordoen. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op nick@wpgmaps.com voor ondersteuning.