U bent hier: Home » Nederland » Amsterdam
Over Amsterdam  

Amsterdam

Amsterdam is gevestigd aan de monding van de Amstel en is de hoofdstad van Nederland. De stad groeide in de Gouden Eeuw uit tot een van de grootste handelssteden ter wereld. Toch heeft Amsterdam niet de internationale allure van Londen of Parijs maar wordt in het buitenland vaak geassocieerd met de stad ‘waar alles lijkt te mogen en kunnen’. Desondanks heeft Amsterdam ontzettend veel te bieden. De eeuwenoude stad heeft een wereldberoemde grachtengordel (die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat) met daaraan prachtige authentieke grachtenpaden en een schitterend historisch centrum. Daarnaast is Amsterdam een uiterst populaire bestemming vanwege de typisch Hollandse gezelligheid, het Anne Frank Huis, beroemde musea en de Wallen. Dit maakt Amsterdam een populaire bestemming, ook als dagtrip of weekendje weg voor Nederlandse toeristen. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Amsterdam u te bieden heeft.

TIP: De mooiste en leukste bezienswaardigheden zijn natuurlijk erg populair en het komt dan ook vaak voor dat er flinke wachtrijen staan. Deze tijd kun je jezelf besparen door uw tickets online te bestellen. Bestel hier je tickets makkelijk, snel en veilig!

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Rijksmuseum

Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. Van 2003 t/m 2013 heeft het Rijksmuseum een grote renovatie ondergaan om het gebouw weer de oude glorie terug te geven.

Vondelpark

Amsterdam

Het Vondelpark in Amsterdam-Zuid is een langgerekt stadspark gelegen tussen de Amstelveenseweg en de Stadhouderskade. Het park is vernoemd naar de dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel.

Anne Frank Huis

Amsterdam

Het joodse meisje Anne Frank is bekend geworden vanwege haar dagboek welke ze heeft bijgehouden tijdens de Tweede Wereldoorlog toen de familie Frank was ondergedoken in het Achterhuis.

Rembrandthuis

Amsterdam

Museum Het Rembrandthuis is het daadwerkelijke huis waar de kunstschilder Rembrandt van Rijn tussen 1639 en 1658 gewoond heeft. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste meesters van de 17e eeuw.

Amsterdam ArenA

Amsterdam

De Amsterdam ArenA is de thuisbasis van voetbalclub AFC Ajax. Dit multifunctioneel stadion ligt op ongeveer 200 meter van het treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA en beschikt over 53.052 zitplaatsen.

Nieuwmarkt

Amsterdam

De Nieuwmarkt is een prachtig plein in het centrum van Amsterdam. Het plein grenst aan de Wallen en aan Chinatown waardoor de straatnaam bordjes zowel Nederlandse als Chinese karakters te tonen.

Albert Cuypmarkt

Amsterdam

De Albert Cuypmarkt is een 100 jaar oude dagmarkt op een gedeelte van de Albert Cuypstraat. De markt is ontstaan toen steeds meer straatverkopers hun spullen hier luidkeels aan de man brachten.

Leidseplein

Amsterdam

Het Leidseplein is een gezellig en sfeervol plein in het centrum van Amsterdam. Het plein ligt in het verlengde van de Leidsestraat en is zowel onder de Amsterdammers als onder de toeristen populair.

Westertoren

Amsterdam

De Westertoren in Amsterdam is de toren van de Westerkerk. Deze protestantse kerk ligt aan de rand van de wijk Jordaan, aan de Prinsengracht. De Westerkerk is gebouwd in de renaissancestijl en beschikt met haar 87 meter hoge Westertoren over de hoogste kerktoren in Amsterdam.

Jordaan

Amsterdam

De Jordaan is een erg bekende en gezellige wijk in Amsterdam. Vroeger was dit een arme arbeiderswijk maar tegenwoordig is het een moderne buurt met vele leuke winkels, restaurants en bars.

P.C. Hooftstraat

Amsterdam

De Pieter Cornelisz. Hooftstraat is de duurste winkelstraat van Nederland waar tientallen wereldmerken zijn vertegenwoordigd. Zo vind je er onder andere winkels van Cartier, Louis Vuitton, Chanel en Gucci.

De Wallen

Amsterdam

De Amsterdamse wallen staan voornamelijk bekend als de rosse buurt of als het ‘Red Light District’. Deze straten zijn gelegen in het oudste deel van Amsterdam en zijn een belangrijke toeristische attractie van de stad.

Van Gogh Museum

Amsterdam

Het Van Gogh Museum is gewijd aan de Nederlandse kunstschilder Vincent Willem van Gogh. Het museum is een voormalig rijksmuseum en beheert de grootste verzameling werken ter wereld van de kunstschilder.

De Dam

Amsterdam

De Dam is een prachtig rechthoekig plein gelegen in het centrum van Amsterdam. De Dam is het historische hart van de stad en op deze locatie vinden veel evenementen plaats van nationale betekenis.

Kaart

Vliegtickets