U bent hier: Home » Maleisië
Over Maleisië  

Maleisië

Maleisië is een prachtig land en wordt dan ook jaarlijks door veel toeristen bezocht. Het land ligt in het zuidoosten van Azië en bestaat uit twee afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee. Het westelijke deel van Maleisië (Malakka) grenst in het noorden aan Thailand en in het zuiden aan Singapore. Oost-Maleisië bestaat uit het noordelijkste gedeelte van het eiland Borneo. Het land beschikt over schitterende bounty eilanden en onaangetaste jungles tot hypermoderne shopping malls. Maleisië is veilig en goed georganiseerd wat het land geschikt maakt voor alle type reizigers. In Maleisië kun je heerlijk backpacken maar ook genieten van een luxe vakantie in een van de vele 5 sterren resorts of hotels.

  •   Bezienswaardigheden
  •  Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Maleisië

Shopping malls

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is ook wel bekend als ‘Shopping Heaven’. Er bevinden zich dan ook vele grote shopping malls in de stad die dagelijks geopend zijn van 10 uur in de ochtend tot 10 uur ’s avonds.

Menara Kuala Lumpur Tower

Kuala Lumpur

De Menara Kuala Lumpur ofwel de KL Tower is met een hoogte van 421 meter het hoogste gebouw van Kuala Lumpur na de Petronas Twin Towers. Echter, doordat de communicatietoren op een heuvel gebouwd is steekt de toren net wat boven de Petronas Twin Towers uit.

Central Market

Kuala Lumpur

De Central Market van Kuala Lumpur is gevestigd in een kobaltblauw pand wat ten westen van Chinatown. De markthal werd geopend in 1936 en was vroeger de grootste versmarkt van de stad maar tegenwoordig is er veel meer te vinden.

Chinatown

Kuala Lumpur

Chinatown Kuala Lumpur wordt gevormd door het gebied tussen Jalan Hang Kasturi in het westen en Jalan Sultan in het oosten. Dit kleine maar levendige gedeelte van de stad is een buurt vol smalle steegjes en straatjes vol Chinese tempeltjes en oude shophouses.

Dataran Merdeka Square

Kuala Lumpur

Het Merdeka Square is het onafhankelijkheidsplein van Kuala Lumpur en ligt in het historisch centrum van de stad. In het Maleis heet het plein Dataran Merdeka. Op 31 augustus 1957 is hier de Britse Union Jack naar beneden gehaald en werd de vlag van Maleisië gehesen.

Thean Hou Temple

Kuala Lumpur

De prachtige Thean Hou Temple is een van de grootste Chinese temples van Maleisië. De tempel valt op door haar schitterende daken met veel housnijwerk en Chinese draken van goud. Thean Hou Temple ligt op een heuvel ten zuidwesten van het stadscentrum en beschikt over drie verdiepingen.

Batu Caves

Kuala Lumpur

Op ongeveer 13 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur bevinden zich de Batu Caves. De grotten zijn ontdekt in het begin van de 19e eeuw maar pas in 1891 werd de eerste tempel in de grot gebouwd.

National Museum

Kuala Lumpur

Het Muzium Negara ofwel het National Museum is gevestigd op de plek van het oude Selangor Museum in Kuala Lumpur. Het pand is een kopie van een traditioneel Maleis paleis in Rumah Gadang stijl en de gevel is versierd met schilderingen over de nationale geschiedenis.

National Historisch Museum

Kuala Lumpur

Het Muzium Sejarah Nasional ofwel het National Historisch Museum ligt aan de zuidkant van het Dataran Merdeka Square in het koloniale centrum van Kuala Lumpur. Dit prachtige museum is in 1891 gebouwd in Moorse stijl en diende als eerste bank van de stad.

Petronas Twin Towers

Kuala Lumpur

De Petronas Twin Towers zijn hét symbool van modern Maleisië. De imposante Twin Towers hebben elk 88 verdiepingen en zijn maar liefst 452 meter hoog. Dit maakt van de Petronas Twin Towers de hoogste identieke gebouwen ter wereld.

Lake Gardens

Kuala Lumpur

De Lake Gardens is het grootste en oudste stadspark van Kuala Lumpur. Het park werd aangelegd als rustig woongebied voor de Britse elite maar tegenwoordig is het een zeer populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bewoners van de stad.

Kuala Lumpur Railway Station

Kuala Lumpur

Het Kuala Lumpur Railway Station is één van de beste voorbeelden van de overgebleven koloniale gebouwen in de hoofdstad van Maleisië. Ruim 90 jaar was dit station de hoofdterminal voor intercity’s maar deze functie is in 2001 overgenomen door het hyper moderne KL Sentral.

Masjid Jamek

Kuala Lumpur

De Masjid Jamek staat op de plek waar Kuala Lumpur gesticht is, waar de rivieren Klang en Gombak samenkomen. De prachtige moskee werd in 1909 gebouwd naar ontwerp van Arthur Bensison Hubback, die onder andere ook het Kuala Lumpur Railway Station heeft ontworpen.

KLCC Park

Kuala Lumpur

Het grote stadspark KLCC (Kuala Lumpur City Centre) is een groene oase van rust in de drukke stad. Het aangelegde park ligt recht voor de bekende Petronas Towers en heeft een belangrijke recreatieve functie.

National Monument

Kuala Lumpur

Het Nationale monument van Maleisië dateert uit 1966 ter nagedachtenis aan de overleden soldaten tijdens de onafhankelijkheidsstrijd in Maleisië. Het monument is ontworpen door de Amerikaanse architect Felix de Weldon en bestaat uit zeven soldaten die de vlag van Maleisië dragen.

SkyBar

Kuala Lumpur

In het vijfsterren Traders Hotels (by Shangri-La) in Kuala Lumpur City Central bevindt zich de SkyBar met een schitterend uitzicht op de Petronas Twin Towers. De SkyBar ligt op de 33e verdieping en beschikt over een gevarieerde kaart van hapjes en drankjes.

Masjid Negara

Kuala Lumpur

De Masjid Negara is de moderne Nationale Moskee van Maleisië en biedt plaats aan maar liefst 15.000 mensen. De koepel van de moskee is een ster met achttien punten die de dertien staten van Maleisië en de vijf zuilen van de islam symboliseren.

Kaart

Vliegtickets