U bent hier: Home » Frankrijk » Parijs » Centre Georges Pompidou

vorige pagina

Centre Georges Pompidou

Parijs

Centre Georges Pompidou is een centrum voor moderne kunst en cultuur. Het gebouw is een zeer opvallende verschijning in een moderne bouwstijl die sterk in contrast staat met de historische bouwwerken eromheen. In 1971 werd er een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp welke werd gewonnen door de architecten Richard Rogers, Renzo Piano en Gianfranco Franchini. In het centrum vindt je onder andere tentoonstellingen, theater, bibliotheek, dans, muziek, bioscoop en nog veel meer. Het Musée national d’Art Moderne, welke op de vierde en vijfde verdieping van het centrum is gevestigd, is met zijn bijna 50.000 werken één van de grootste musea voor moderne kunst ter wereld.

TIP: De Parijs Museum Pass geeft u gratis toegang tot meer dan 60 musea (permanente exposities) en monumenten in Parijs. U hoeft niet meer in de lange wachtrijen te staan en u kunt alle deelnemende musea en monumenten zo vaak bezoeken als u wilt!

Foto's

Parijs - Centre Georges Pompidou (1)Parijs - Centre Georges Pompidou (2) Parijs - Centre Georges Pompidou (3)Parijs - Centre Georges Pompidou (4)

Kaart