U bent hier: Home » Frankrijk » Parijs
Over Parijs  

Parijs

Parijs is de hoofdstad en grootste stad van Frankrijk. De stad is gesticht op het Île de la Cité, maar is inmiddels zo groot geworden dat de stad een gebied van zeven heuvels beslaat. Parijs ligt op een kruispunt van allerlei verschillende handelsroutes en is zeer internationaal georiënteerd. Tegenwoordig wordt Parijs dan ook naast Londen, New York en Tokio beschouwd als een van de vier grote wereldsteden. Deze metropool bied enorm veel bezienswaardigheden en straalt veel gezelligheid uit door haar vele terrasjes, sfeervolle straatjes, prachtige pleinen en knusse buurten.  Parijs word niet voor niets de ‘stad van de romantiek’ genoemd. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Parijs u te bieden heeft.

TIP: De mooiste en leukste bezienswaardigheden zijn natuurlijk erg populair en het komt dan ook vaak voor dat er flinke wachtrijen staan. Deze tijd kun je jezelf besparen door uw tickets online te bestellen. Bestel hier je tickets makkelijk, snel en veilig!

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Parijs

Hôtel de Ville

Parijs

Hôtel de Ville is het prachtige stadhuis van Parijs aan de oever van de Seine. In 1553 werd er door de toenmalige koning besloten om een stadhuis te bouwen welke werd ontworpen in de renaissance stijl.

Hôtel des Invalides

Parijs

Het complex Hôtel des Invalides is in 1671 opgericht door de zonnekoning Lodewijk XIV als opvangcentrum voor oorlogsveteranen. In 1674 namen de eerste soldaten hun intrek in het gebouw en aan het eind van de 17e eeuw bood het complex onderdak aan ruim 4000 militairen.

Sainte-Chapelle

Parijs

De Sainte-Chapelle stamt uit de 13e eeuw en ligt op het eiland Île de la Cité in de Seine. Deze kapel staat voornamelijk bekend vanwege de prachtige gebrandschilderde ramen en de middeleeuwse architectuur.

Jardin du Luxembourg

Parijs

Het stadspark Jardin du Luxembourg ligt op de zuidelijke over van de Seine en is erg populair bij zowel de toeristen als de lokale Parijzenaren. Het park werd in 1612 op verzoek van Maria de Médicis aangelegd als tuin rond het Palais du Luxembourg.

Panthéon

Parijs

Het Panthéon in Parijs werd gebouwd in de 18e eeuw in opdracht van Lodewijk XV. Het monument werd oorspronkelijk gebouwd als kerk maar veranderde tijdens de revolutie in een pantheon.

Musée d’Orsay

Parijs

Musée d’Orsay werd in 1986 geopend in het voormalige treinstation Gare d’Orsay. Het beroemde museum herbergt westerse kunst van 1848 tot 1914. De collectie bevat beeldhouwwerken, schilderijen, fotocollecties en meubelstukken.

Moulin Rouge

Parijs

Moulin Rouge staat voornamelijk bekend vanwege het schitterende cabaret en de rode molen op het dak waar de muziektempel aan te herkennen is. In 1889 opende Moulin Rouge haar deuren om zich te ontwikkelen tot een tempel voor muziek en dans.

Notre-Dame

Parijs

De Cathédrale Notre-Dame de Paris dateert uit 1163 en ligt op het eiland Île de la Cité in de Seine. De indrukwekkende kerk is gebouwd in de Franse gotische stijl.

Eiffeltoren

Parijs

De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs aan de over van de Seine. De toren is vernoemd naar de architect Gustave Eiffel en werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. De 317 meter hoge Eiffeltoren heeft drie niveaus die ook voor publiek toegankelijk zijn.

Kaart

Vliegtickets