U bent hier: Home » Engeland » Londen
Over Londen  

Londen

De stad van de typische zwarte taxi’s, de wereldberoemde dubbeldekkers, linksrijdend verkeer en de nog altijd aanwezige rode telefooncellen. Londen is behalve de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat land. De stad telt enorm veel bezienswaardigheden waarvan er vier op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Londen is een oude stad welke is ontstaan als nederzetting aan de Theems en is uitgegroeid tot een echte metropool. Een bruisende en sfeervolle stad met een metrosysteem welke behoort tot de beste ter wereld. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Londen u te bieden heeft.

TIP: De mooiste en leukste bezienswaardigheden zijn natuurlijk erg populair en het komt dan ook vaak voor dat er flinke wachtrijen staan. Deze tijd kun je jezelf besparen door uw tickets online te bestellen. Bestel hier je tickets makkelijk, snel en veilig!

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Londen

Emirates Stadium

Londen

Het Emirates Stadium is geopend in juni 2006 en is de thuisbasis van Arsenal. Het stadion heeft deze naam gekregen door dat de gelijknamige luchtvaart maatschappij de voetbalclub ging sponsoren.

Stamford Bridge

Londen

Stamford Bridge is de thuishaven van voetbalclub Chelsea, maar opmerkelijk genoeg ligt het stadion niet in de wijk Chelsea maar in de wijk Fulham. Het stadion is met een capaciteit van ruim 42.000 zitplaatsen lange tijd het grootste stadion van Londen geweest.

British Museum

Londen

Het British Museum is het grootste en belangrijkste museum van het Verenigd Koninkrijk. Het is een nationaal museum en beschikt over ongeveer dertien miljoen objecten, een verzameling kunstvoorwerpen die behoort tot de grootste collecties ter wereld.

Wembley Stadium

Londen

Het Wembley Stadium ligt in het noordwesten van Londen. Het stadion is de thuisbasis van het Engelse voetbalelftal, de finales van de League en FA Cup en popconcerten. Het nieuwe moderne Wembley Stadium met een capaciteit van 90.000 toeschouwers.

Wimbledon

Londen

Wimbledon is een wijk in Londen, maar de wijk is voornamelijk bekend geworden van het wereldberoemde grandslamtoernooi ‘The Wimbledon Championships’ (kortweg Wimbledon).

West End

Londen

West End is de uitgaanswijk midden in het centrum van Londen. Het aanbod van verschillende theaters op onder andere Shaftesbury Avenue of de vele bioscopen aan het autovrije plein Leicester Square maakt West End dé wijk voor het bezoeken van een spetterende voorstelling.

Harrods

Londen

In de Londense wijk knightbridge bevindt zich het wereldberoemde warenhuis Harrods. Het warenhuis voor luxegoederen is een lust voor het oog van zowel binnen als buiten.

Westminister Abbey

Londen

De Westminister Abbey staat voornamelijk bekend vanwege dat hier vrijwel alle vorstelijke begrafenissen, huwelijken en kroningen plaatsvinden. De prachtige Londense kerk is in de 13e eeuw verbouwd in een gotische stijl.

Hyde park

Londen

Hyde park is een groene oase in de drukke Engelse hoofdstad. Het park is eigendom van de koninklijke familie maar wel opgesteld voor publiek. Het heeft een rechthoekige vorm en is maar liefst 140 hectare groot.

Tower of Londen

Londen

De Tower of Londen is een gebouwencomplex met ongeveer twintig torens uit de 11e eeuw. Het complex is een belangrijke historische bezienswaardigheid en heeft door de tijd heen dienst gedaan als fort, paleis, staatsgevangenis en nu als museum.

Tower Bridge

Londen

De Londense Tower Bridge is de meest bekende brug over de rivier de Theems. De brug is 244 meter lang en wordt dagelijks door vele mensen gebruikt om de rivier over te steken.

London Eye

Londen

Het London Eye is gelegen tegenover het Palace of Westminister, op de zuidoever van de Theems. Een ritje in dit enorme reuzenrad duurt ongeveer 30 minuten en biedt een schitterend uitzicht over Londen.

National Gallery

Londen

De National Gallery is een wereldberoemd museum voor schilderkunst gevestigd in een prachtig pand in Londen. Het museum herbergt voornamelijk West-Europese schilderkunst uit de periode 1250-1900.

Buckingham Palace

Londen

Buckingham Palace is het onderkomen van de Britse Koninklijke familie. Het schitterende paleis is gebouwd in 1705 en telt zo’n 775 kamers verdeeld over een oppervlakte van ruim 77.000 vierkante meter.

Oxford Street

Londen

Oxford Street is de bekendste winkelstraat van Londen. De winkelstraat is gelegen in de wijk Westminister, in het centrum van de stad. De straat beschikt over zo’n 548 winkels waaronder vele grote warenhuizen.

Kaart

Vliegtickets