U bent hier: Home » Denemarken
Over Denemarken  

Denemarken

Het Scandinavische land Denemarken ligt ten noorden van Duitsland, wat ook de enige landgrens is van het land. Daarnaast is Denemarken wel nog met een brug verbonden aan het zuidwesten van Zweden. Het land omvat het grootste deel van het schiereiland Jutland en vormt samen met ongeveer 405 eilanden de Deense archipel. Denemarken wordt gekenmerkt door ruimte, rust en mooie natuur. Vele zullen de vergelijking trekken met Nederland door de taal, het uiterlijk van de inwoners en het landschap. Toch beschikt elke bevolking over een eigen cultuur die je het beste kunt ervaren tijdens een bezoek aan dit veilige en goed gestructureerde vakantieland.

  •   Bezienswaardigheden
  •  Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Denemarken

Rundetårn

Kopenhagen

De Rundetårn is een bekende ronde toren in Kopenhagen. De bijna 35 meter hoge toren dateert van 1642 en werd gebouwd in opdracht van koning Christian IV. In de toren bevindt zich de oudste sterrenwacht van Europa en deze is nog steeds in gebruik.

Kronborg Kasteel

Kopenhagen

Het Kronborg Kasteel ligt op het Deense eiland Seeland tussen Denemarken en Zweden. Op deze plek is de Sont het smalst waardoor deze locatie ook uitermate geschikt was voor de controles of de passerende schepen wel hun tol betaalden.

Stadhuis

Kopenhagen

Het stadhuis ofwel Rådhus van Kopenhagen ligt aan het grote Rådhuspladsen. Vanuit deze prominente plek in de stad loop je zo het verkeersvrije winkelgebied (Strøget) in en daarnaast bevinden zich verschillende hotels dichtbij of aan het plein.

Nyhavn

Kopenhagen

De Nyhavn is een gezellig havengebied welke gekenmerkt wordt door prachtig gekleurde voorgevels. Sommige van deze huizen op de kade zijn al meer dan 300 jaar oud. De haven werd in de 17e eeuw gegraven als kanaal om de binnenstad te verbinden met de zee.

Tivoli pretpark

Kopenhagen

Het Tivoli pretpark is één van de oudste attractieparken ter wereld en ligt in het centrum van Kopenhagen. Het sfeervolle park werd geopend in 1843 en is opgericht door Georg Carstensen. Het park beschikt over zo’n 25 attracties maar wordt ook wel ‘De Tivoli Tuinen’ genoemd.

Dyrehavsbakken

Kopenhagen

Het Dyrehavsbakken is het oudste en nog bestaande attractiepark ter wereld. De geschiedenis van het park gaat terug naar 1583 wanneer Kirsten Piil een natuurlijke bron ontdekt welke veel bezoekers doet verleiden om naar deze plek toe te komen.

Nationale Galerie

Kopenhagen

De officiële naam van de Nationale Galerie in Kopenhagen is het ‘Statens Museum for Kunst’. Het museum beschikt over een collectie van ruim 9.000 schiderijen van zowel Deense als internationale kunstenaars.

Christiania

Kopenhagen

Christiania is een zelfverklaarde ‘onafhankelijke’ enclave in Kopenhagen. De hippiewijk is gesticht in 1970 toen diverse hippies, daklozen en alternatieven de kazernes bezetten op het terrein en de Vrijstrad Christiania uitriepen.

Kleine Zeemeermin

Kopenhagen

De Kleine Zeemeermin is hét symbool van de stad Kopenhagen. Dit kleine beeldje staat sinds 1913 in de haven van de stad en is gemaakt door Edvard Eriksen in opdracht van Carl Jakobsen (zoon van de oprichter van de Carlsberg Brouwerijen).

Strøget

Kopenhagen

Strøget is het verkeersvrije winkelgebied van Kopenhagen waar zich onder andere ook de langste winkelstraat van Europa bevindt. Vanaf het Rådhuspladsen lopen verschillende straten en pleinen in elkaar over.

Nationaal Museum

Kopenhagen

Het Nationaal Museum van Kopenhagen is gevestigd in een herenhuis uit de 18e eeuw. Het museum ligt vlakbij het winkelgebied Strøget en is het grootse museum van Denemarken. Er worden rondleidingen gegeven waardoor je in een uur tijd kennis kunt maken met de Deense geschiedenis en cultuur.

Christiansborg Paleis

Kopenhagen

Het Christiansborg Paleis is een imposant bouwwerk in het centrum van Kopenhagen. In het gebouw zijn onder andere het Deense parlement, het Deense Hooggerechtshof en het kantoor van de mister president gevestigd.

Amalienborg

Kopenhagen

De Amalienborg is de winterresidentie van de Deense koninklijke familie. Het complex bestaat uit vier paleizen die gebouwd zijn aan een achthoekig plein, met in het midden een standbeeld van koning Frederik V.

Rosenborg Slot

Kopenhagen

Rosenborg Slot is een paleis in het centrum van Kopenhagen. In 1606 ging de bouw van deze voormalige koninklijke residentie van start in opdracht van koning Christiaan IV. Het paleis werd tot 1710 bewoond maar is sinds 1838 opengesteld voor publiek.

Carlsberg Brouwerij

Kopenhagen

Carlsberg is een Deens biermerk met een brouwerij op de Valby Bakke heuvel in Kopenhagen. Jacob Christian Jacobsen heeft in 1847 de brouwerij opgericht waarna ze zijn uitgegroeid tot een van de grootste brouwerijen ter wereld.

Kaart

Vliegtickets