U bent hier: Home » België » Brussel
Over Brussel  

Brussel

Brussel is de hoofdstad van het Koninkrijk België en word ook wel de hoofdstad van Europa genoemd doordat de stad het bestuurlijk centrum van de Europese Unie vormt. Je vind er onder andere de Europese Commissie, het Europees Parlement maar ook het hoofdkwartier van de NAVO is gevestigd in Brussel. De sfeer in de stad wordt dan ook vaak beschreven als zakelijk maar er zijn meer dan voldoende bezienswaardigheden die Brussel een aantrekkelijke stad maken. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Brussel u te bieden heeft.

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Brussel

Jeanneke Pis

Brussel

Jeanneke Pis is de tegenhanger van het veel bekendere Manneken Pis en staat achteraan in de doodlopende Getrouwheidsgang. Dit is een zijstraat van de drukke Beenhouwersstraat, vlak bij de Grote Markt in het centrum van de stad.

Stripverhaalroute

Brussel

De striproute door Brussel met meer dan 30 muren verfraaid met schilderingen uit beroemde stripverhalen. De stad begon in 1993 met de aanbreng van de stripschilderingen maar ondertussen vormen de fresco’s een waar parcours door de stad.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

Brussel

Vlak bij het Koningsplein liggen het Museum voor Oude Kunst en het Museum voor Moderne Kunst die beiden onderdeel zijn van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Beiden musea zijn met elkaar verbonden en zo stelt men de kunstcollectie in chronologische volgorde tentoon.

Europees parlement

Brussel

Het Europees parlement ligt in het centrum van Brussel aan het Leopoldpark en is een modern gebouw van staal en glas. Het parlement opende haar deuren in 1998 en heeft de bijnaam ‘Les Caprices des Dieux’ (Godenstreken) gekregen.

Marollen

Brussel

De Marollen is een gezellige oude volksbuurt tussen het Justitiepaleis en het Zuidstation. In het midden van de wijk ligt het Vossenplein waar dagelijks een rommelmarkt plaatsvindt.

Jubelpark

Brussel

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid in 1880 werd het Jubelpark aangelegd in opdracht van koning Leopold II. In dit enorme park vindt je verschillende tuinen, watervallen, vijvers en diverse bouwwerken.

Grote Markt

Brussel

De Grote Markt is een schitterend plein en al sinds de 11e eeuw het meest centrale plekje van Brussel. Aan het plein staan enkele prachtige gebouwen zoals onder andere het Stadhuis met een toren van 96 meter hoog, het Broodhuis en enkele gildehuizen.

Bruparck

Brussel

Aan de voet van het Atomium vindt je het Bruparck. Dit pretpark bestaat uit vier verschillende onderdelen; Mini Europe, The Village, Kinepolis en Océade. Het bekendste is waarschijnlijk het Mini Europe gedeelte waar al het moois dat Europa te bieden heeft is nagemaakt in het klein.

Atomium

Brussel

Het Atomium is het bijzondere bouwwerk met negen zilverkleurige bollen en stelt de atomen van een ijzermolecule voor, 150 miljard keer vergroot. Van de grond tot de bovenste bol is het Atomium ruim 100 meter hoog en elke bol heeft een diameter van 18 meter.

Manneken Pis

Brussel

Het wereldberoemde Manneken Pis staat in het centrum Brussel op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat. Het plassende jongetje werd in 1619 gemaakt van steen in opdracht van het Brusselse stadsbestuur.

Kaart

Vliegtickets