U bent hier: Home » België » Antwerpen
Over Antwerpen  

Antwerpen

De Belgische stad Antwerpen ligt grotendeels op de rechteroever van de Schelde, op steenworp afstand van de Nederlandse grens. De stad is bekend om zijn uitgestrekte havengebied met internationaal vrachtvervoer maar ook vanwege het bruisende nachtleven, prachtige architectuur, de vele winkelgebieden en interessante musea. De historische binnenstad vormt de grootste trekpleister van Antwerpen. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Antwerpen u te bieden heeft.

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Antwerpen

De Ruien

Antwerpen

Antwerpen was aan het eind van de middeleeuwen een echte waterstad met de ruien, vlieten en vesten. Deze wateren werden gebruikt voor de verdedig van de stad, handel, lozing van afval en als open riool.

Zoo Antwerpen

Antwerpen

De Zoo van Antwerpen dateert van 1843 en is daarmee één van de oudste dierentuinen van Europa. Deze prachtige dierentuin ligt midden in de stad aan het Koningin Astridplein, vlakbij het station Antwerpen-Centraal.

Centraal Station

Antwerpen

Het Station Antwerpen-Centraal aan het Koningin Astridplein is één van de mooiste stationsgebouwen van Europa. Het station is ontworpen door Louis de la Censerie in de eclectische stijl en werd gebouwd tussen 1899 en 1905.

Het Steen

Antwerpen

Het Steen is het oudste gebouw van Antwerpen en werd gebouwd aan het begin van de 13e eeuw. Vroeger bevonden zich in de burcht belangrijke instellingen zoals onder andere een rechtbank, de Sint-Walburgiskerk, de Werf en de Vismarkt.

Diamantmuseum

Antwerpen

Antwerpen staat bekend als handelsstad voor diamanten. Nog steeds vindt ongeveer 50% van de wereldhandel in diamant plaats in deze stad. Het Diamantmuseum laat je kennis maken met deze bijzondere edelstenen.

Meir

Antwerpen

De Meir is één van de belangrijkste winkelstraten van Antwerpen welke samen met De Keyserlei, de Teniersplaats en de Leysstraat een verbinding vormt tussen het Centraal Station en het historisch centrum van de stad.

Rubenshuis

Antwerpen

Het Rubenshuis is tegenwoordig ingericht als museum maar was het voormalige huis van Peter Paul Rubens. Nadat hij een korte periode in Italië woonde liet hij in 1610een woning verbouwen in de toenmalige Vaartstraat (nu Wapper).

De Grote Markt

Antwerpen

De Grote Markt is een driehoekig plein in het centrum van Antwerpen met een middeleeuws karakter. Aan het plein liggen onder andere het Stadhuis en prachtige gildenhuizen. Het Stadhuis dateert van 1564 en is gebouwd in renaissancestijl.

Oude binnenstad

Antwerpen

Antwerpen staat niet alleen bekend vanwege haar haven en diamanten maar zeer zeker ook om de prachtige historische binnenstad en het bruisende uitgaansleven. In de binnenstad vindt je vele verschillende winkels, restaurants en bars waar je jezelf heerlijk kunt vermaken.

Kaart

Vliegtickets