U bent hier: Home » België
Over België  

België

België kent een roerige geschiedenis en is ontstaan na de Belgische revolutie in 1830 toen het zich afscheidde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het Koninkrijk heeft te maken gehad met verschillende overheersers en oorlogen. Dit is ook nog terug te zien in het aantal officieel erkende talen die in het land vertegenwoordig zijn. Ongeveer zestig procent van de bevolking spreekt Nederlands, veertig procent Frans en minder dan één procent spreekt Duits. Het Koninkrijk België is gelegen in West-Europa en grenst aan Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Daarnaast grenst België ook aan de Noordzee welke via de Westerschelde is verbonden met de haven van Antwerpen. Deze haven is de op één na grootste haven van Europa, alleen de haven van Rotterdam is groter. Brussel is de hoofdstad van het land en het bestuurlijk centrum van de Europese Unie.

  •   Bezienswaardigheden
  •  Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in België

De Ruien

Antwerpen

Antwerpen was aan het eind van de middeleeuwen een echte waterstad met de ruien, vlieten en vesten. Deze wateren werden gebruikt voor de verdedig van de stad, handel, lozing van afval en als open riool.

Zoo Antwerpen

Antwerpen

De Zoo van Antwerpen dateert van 1843 en is daarmee één van de oudste dierentuinen van Europa. Deze prachtige dierentuin ligt midden in de stad aan het Koningin Astridplein, vlakbij het station Antwerpen-Centraal.

Centraal Station

Antwerpen

Het Station Antwerpen-Centraal aan het Koningin Astridplein is één van de mooiste stationsgebouwen van Europa. Het station is ontworpen door Louis de la Censerie in de eclectische stijl en werd gebouwd tussen 1899 en 1905.

Het Steen

Antwerpen

Het Steen is het oudste gebouw van Antwerpen en werd gebouwd aan het begin van de 13e eeuw. Vroeger bevonden zich in de burcht belangrijke instellingen zoals onder andere een rechtbank, de Sint-Walburgiskerk, de Werf en de Vismarkt.

Diamantmuseum

Antwerpen

Antwerpen staat bekend als handelsstad voor diamanten. Nog steeds vindt ongeveer 50% van de wereldhandel in diamant plaats in deze stad. Het Diamantmuseum laat je kennis maken met deze bijzondere edelstenen.

Meir

Antwerpen

De Meir is één van de belangrijkste winkelstraten van Antwerpen welke samen met De Keyserlei, de Teniersplaats en de Leysstraat een verbinding vormt tussen het Centraal Station en het historisch centrum van de stad.

Rubenshuis

Antwerpen

Het Rubenshuis is tegenwoordig ingericht als museum maar was het voormalige huis van Peter Paul Rubens. Nadat hij een korte periode in Italië woonde liet hij in 1610een woning verbouwen in de toenmalige Vaartstraat (nu Wapper).

De Grote Markt

Antwerpen

De Grote Markt is een driehoekig plein in het centrum van Antwerpen met een middeleeuws karakter. Aan het plein liggen onder andere het Stadhuis en prachtige gildenhuizen. Het Stadhuis dateert van 1564 en is gebouwd in renaissancestijl.

Oude binnenstad

Antwerpen

Antwerpen staat niet alleen bekend vanwege haar haven en diamanten maar zeer zeker ook om de prachtige historische binnenstad en het bruisende uitgaansleven. In de binnenstad vindt je vele verschillende winkels, restaurants en bars waar je jezelf heerlijk kunt vermaken.

Jeanneke Pis

Brussel

Jeanneke Pis is de tegenhanger van het veel bekendere Manneken Pis en staat achteraan in de doodlopende Getrouwheidsgang. Dit is een zijstraat van de drukke Beenhouwersstraat, vlak bij de Grote Markt in het centrum van de stad.

Stripverhaalroute

Brussel

De striproute door Brussel met meer dan 30 muren verfraaid met schilderingen uit beroemde stripverhalen. De stad begon in 1993 met de aanbreng van de stripschilderingen maar ondertussen vormen de fresco’s een waar parcours door de stad.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

Brussel

Vlak bij het Koningsplein liggen het Museum voor Oude Kunst en het Museum voor Moderne Kunst die beiden onderdeel zijn van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Beiden musea zijn met elkaar verbonden en zo stelt men de kunstcollectie in chronologische volgorde tentoon.

Europees parlement

Brussel

Het Europees parlement ligt in het centrum van Brussel aan het Leopoldpark en is een modern gebouw van staal en glas. Het parlement opende haar deuren in 1998 en heeft de bijnaam ‘Les Caprices des Dieux’ (Godenstreken) gekregen.

Marollen

Brussel

De Marollen is een gezellige oude volksbuurt tussen het Justitiepaleis en het Zuidstation. In het midden van de wijk ligt het Vossenplein waar dagelijks een rommelmarkt plaatsvindt.

Jubelpark

Brussel

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid in 1880 werd het Jubelpark aangelegd in opdracht van koning Leopold II. In dit enorme park vindt je verschillende tuinen, watervallen, vijvers en diverse bouwwerken.

Grote Markt

Brussel

De Grote Markt is een schitterend plein en al sinds de 11e eeuw het meest centrale plekje van Brussel. Aan het plein staan enkele prachtige gebouwen zoals onder andere het Stadhuis met een toren van 96 meter hoog, het Broodhuis en enkele gildehuizen.

Bruparck

Brussel

Aan de voet van het Atomium vindt je het Bruparck. Dit pretpark bestaat uit vier verschillende onderdelen; Mini Europe, The Village, Kinepolis en Océade. Het bekendste is waarschijnlijk het Mini Europe gedeelte waar al het moois dat Europa te bieden heeft is nagemaakt in het klein.

Atomium

Brussel

Het Atomium is het bijzondere bouwwerk met negen zilverkleurige bollen en stelt de atomen van een ijzermolecule voor, 150 miljard keer vergroot. Van de grond tot de bovenste bol is het Atomium ruim 100 meter hoog en elke bol heeft een diameter van 18 meter.

Manneken Pis

Brussel

Het wereldberoemde Manneken Pis staat in het centrum Brussel op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat. Het plassende jongetje werd in 1619 gemaakt van steen in opdracht van het Brusselse stadsbestuur.

Kaart

Vliegtickets