U bent hier: Home » Verenigde Staten
Over Verenigde Staten  

Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika bestaat uit 50 staten waarvan er 48 aan elkaar vast zitten. Alaska en Hawaï zijn de overige staten maar daarnaast behoren tot de Verenigde Staten ook diverse eilandgebieden in de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan. Het vaste land grenst in het noorden aan Canada en in het zuiden aan Mexico. De Verenigde Staten is in oppervlakte het op twee na grootste land van de wereld (na Rusland en Canada) waardoor de tijd en klimaat verschillen binnen het land ook enorm zijn. Het varieert van een tropisch regenwoud op Hawaï tot tropische savanne in Zuid-Florida en een toendraklimaat in Alaska. De Verenigde Staten is een ontzettend populair vakantieland en beschikt over enorm veel bezienswaardigheden. Op deze website hebben we de meeste bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

  •   Bezienswaardigheden
  •  Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Verenigde Staten

Times Square

New York

Times Square is het wereldberoemde plein op de kruising van Broadway en Seventh Avenue in Manhattan. Het is een druk verkeersknooppunt en cultureel centrum vol met billboards en neon verlichting.

Manhattan

New York

Manhattan is een zeer bekende wijk van New York. De wijk is een schiereiland van 21,5 kilometer lang en 3,7 kilometer breed op het breedste punt. Door middel van bruggen en tunnels is Manhattan verbonden met New Jersey, de Bronx, Brooklyn en Queens.

Central Park

New York

Central Park is het groene hart van New York City en ligt op het schiereiland Manhattan. Het rechthoekige park heeft een oppervlakte van 341 hectare en is één van de grootste stadsparken ter wereld.

Empire State Building

New York

Het Empire State Building was ooit het hoogste gebouw van de wereld. Na de aanslag van 11 september op het World Trade Center is het gebouw weer even het hoogste gebouw geweest maar die plaats is tegenwoordig ingenomen door One World Trade Center (het nieuwe WTC).

St. Patrick’s Cathedral

New York

De St. Patrick’s Cathedral is één van de grootste Rooms-katholieke kathedralen ter wereld. De kathedraal staat aan de 5th Avenue op Manhattan in het centrum van New York. De kerk is 110 meter lang, 58 meter breed en beschikt over twee torens die beiden ruim 100 meter hoog zijn.

Museum Mile

New York

De Museum Mile is een deel van Fifth Avenue in Manhattan waar talrijke musea aan dezelfde straat zijn gelegen. De naam zegt het namelijk al, het is een mijl aan interessante musea dicht bij elkaar.

Brooklyn Bridge

New York

De Brooklyn Bridge is een hangbrug uit 1883 die over de East River gaat en de wijk Brooklyn verbindt met Lower Manhattan. De imposante brug was de eerste hangbrug ter wereld en is 1.834 meter lang.

Fifth Avenue

New York

New York is een waar shoppingparadijs met voor ieder wat wils. Zowel voor de koopjesjagers als voor diegene die van exclusief houden is er wat te vinden. De meest luxe winkelstraat van de stad is Fifth Avenue met winkels van onder andere Versace, Dior, Chanel, Prada, Armani en Cartier.

Chinatown

New York

Chinatown is een etnische enclave op Manhattan. Aan het einde van de 19e eeuw woonde er maar een paar honderd Chinezen. Tegenwoordig zijn dit er een paar honderdduizend waardoor het de grootste Chinese wijk op het Westelijk Halfrond is geworden.

Wall Street

New York

Op Wall Street 40 bevond zich in 1817 het eerste permanente hoofdkantoor van de beurs van New York. Volgens de plaquette op Wall Street 1 is de straat vernoemd naar de wal die de Nederlanders bouwden om de indianen, Fransen en Engelsen buiten de vestigingsplaats te houden.

Guggenheim Museum

New York

Het Guggenheim Museum is een van de belangrijkste museu ter wereld voor moderne kunst. Het gebouw alleen is al een modern architectonisch hoogstandje. Het museum aan 5th Avenue op Manhatten werd in 1959 geopend en begon met een privé-collectie van financier Solomon R. Guggenheim.

Circle Line Havenrondvaart

New York

New York ontspannen verkennen vanaf het water? Dat is mogelijk met een Circle Line rondvaart. Je vaart onder verschillende bekende bruggen, kunt genieten van de prachtige skyline en een gids geeft uitleg over de verschillende gebouwen en bezienswaardigheden.

Grand Central Terminal

New York

Grand Central Terminal is het centraal treinstation van New York. Dit kopstation heeft de meeste perrons ter wereld, namelijk 44 perrons en 67 sporen. Het station werd geopend in 1913 en ligt op de Vanderbilt Avenue in Manhattan.

Ground Zero

New York

Ground Zero is de plek waar eens het World Trade Center stond. De twee torens waren de hoogste gebouwen van New York met een hoogte van 415 en 417 meter. Tegenwoordig bevindt zich op deze plek het National September 11 Memorial & Museum.

Broadway theatre

New York

Rond Bradway op Manhattan vindt je vele theaters met grote professionele zalen. De meest prestigieuze vorm van theater begint in een Broadway theatre. De zalen zijn vaak uitverkocht waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om nog aan een kaartje te komen.

Yankee Stadium

New York

De New York Yankees hebben sinds 2009 een nieuwe thuisbasis, welke evenals de oude uit 1923 ligt in het stadsdeel The Bronx. Dit stadion beschikt over een capaciteit van 52.325 toeschouwers en is een honkbalstadion.

Kaart

Vliegtickets