U bent hier: Home » Thailand » Bangkok » Tempels

vorige pagina

Tempels

8,64
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
28 stemmen
Loading ... Loading ...

Bangkok

In Thailand is het Boeddhisme nog altijd erg belangrijk voor de bevolking. In Bangkok vindt je dan ook een groot aantal boeddhistische tempels die men in Thailand ‘Wat’ noemt. De tempels zijn vaak zowel van binnen als van buiten rijkelijk versierd. Enkele bekende zijn de Wat Pho, de Wat Phra Kaew (bij het Koninklijk Paleis) en Wat Arun.
Wat Pho ligt ten zuiden van het Koninklijk Paleis en is de oudste en grootste tempel van Bangkok. Vanaf de 16e eeuw stond hier al een tempel maar het hele complex is vanaf 1781 herbouwd. De belangrijkste bezienswaardigheid binnen het tempelcomplex is de liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. Dit is overigens ook het grootste Boeddha beeld in heel Thailand. Daarnaast is Wat Pho een tempel waar recepten bewaard worden van oude Thaise medicijnen en traditionele behandelmethoden.
Wat Arun (Tempel van de Dageraad) ligt aan de overkant van de Chao Phraya rivier op de plaats van het paleis van koning Taksin. Centraal in de tempel staat de 82 meter hoge prang die je al van veraf kunt zien. De prang is gebouwd is in Khmer stijl en is rijkelijk versierd met kleine stukjes gekleurd porselein. Het is mogelijk om via een steile trap tot ongeveer halverwege van de hoofdtoren te komen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad en de Chao Phraya rivier.

Foto's

Bangkok - Tempels (1)Bangkok - Tempels (2)Bangkok - Tempels (3)Bangkok - Tempels (4)Bangkok - Tempels (5)

Kaart