U bent hier: Home » Spanje » Barcelona
Over Barcelona  

Barcelona

De Catalaanse hoofdstad Barcelona is gelegen in het noordoosten van Spanje aan de Middellandse Zee, iets ten zuiden van de Costa Brava. De stad is een erg populaire bestemming, de tweede stad van Spanje en de thuisbasis van voetbalclub FC Barcelona. De stad heeft een gevarieerd aanbod aan bezienswaardigheden en door opkomst van de prijsvechters zijn de vliegtickets naar Barcelona erg betaalbaar geworden. Een ideale locatie voor een stedentrip! Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Barcelona u te bieden heeft.

TIP: De mooiste en leukste bezienswaardigheden zijn natuurlijk erg populair en het komt dan ook vaak voor dat er flinke wachtrijen staan. Deze tijd kun je jezelf besparen door uw tickets online te bestellen. Bestel hier je tickets makkelijk, snel en veilig!

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Barcelona

Picasso Museum

Barcelona

Het Picasso Museum in Barcelona is gevestigd in vijf aan elkaar geschakelde koopmanshuizen in de wijk La Ribera. Het is één van de drie musea genoemd naar de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso.

La Rambla

Barcelona

La Rambla is dé boulevard van Barcelona waar altijd wat te beleven is. Vroeger werd de ruim 1200 meter lange straat gebruikt om water af te voeren van de bergen naar zee bij hevige regen. Tegenwoordig is het een druk, gezellig en belangrijk centrum van de stad.

Kathedraal Santa Eulàlia

Barcelona

Kathedraal Santa Eulàlia is de hoofdkerk van het aartsbisdom Barcelona en ligt aan het Plaça de la Seu. De bouw van de gotische kerk startte in 1298 maar het bouwwerk zou pas rond het midden van de vijftiende eeuw grotendeels af zijn.

Plaça Catalunya

Barcelona

Plaça Catalunya is het meest centrale punt van Barcelona. Enkele belangrijke straten zoals onder andere La Rambla, Passeig de Gracia en Portal del Angel komen hier samen. Dit grote plein heeft een oppervlakte van ongeveer 50.000 m2 en is vaak drukbezocht.

Tibidabo

Barcelona

Tibidabo is erg populair vanwege de groene omgeving en de prachtige vergezichten. De heuvel is met 512 meter de hoogste heuvel van de bergketen Serra de Collserola, gelegen aan de rand van Barcelona.

Casa Batlló

Barcelona

Casa Batlló is een ontwerp van Antoni Gaudí die de drakendoder Sint-Joris als centraal thema heeft gesteld. Anders dan bij de meeste ontwerpen van Gaudí heeft hij dit pand niet laten bouwen maar is het verbouwd.

L’Aquarium de Barcelona

Barcelona

Het Aquarium de Barcelona is een groot zeeaquarium met duizenden grote en kleine vissen in Port Vell, het oudste gedeelte van de haven. Het Aquarium beschikt over drie enorme waterbassins waardoor ze verschillende omstandigheden kunnen nabootsen.

Plaça d’Espanya

Barcelona

Plaça d’Espanya was het openingstoneel van de Wereldtentoonstelling in 1929. De spectaculaire fonteinenshow wordt tot op de dag van vandaag nog steeds tentoongesteld aan de vele toeristen die erop af komen.

Camp Nou

Barcelona

Camp Nou is de voetbaltempel van FC Barcelona en een waar trekpleister voor toeristen en voetbalfans. Het stadion dateert uit 1957 en biedt plaats aan 99.000 toeschouwers waardoor Camp Nou één van de grotere voetbalstadions ter wereld is.

Palau de la Música Catalana

Barcelona

Palau de la Música Catalana is een schitterend concertgebouw in Barcelona welke dateert uit 1908. Het gebouw werd ontworpen door Lluís Domènech i Montaner en beschikt over buitenmuren van rode steen, prachtige pilaren, veel mozaïek, grote ramen en een gebrandschilderde koepel.

Park Güell

Barcelona

Park Güell ligt net buiten het centrum op een grote heuvel en is net als een aantal andere bezienswaardigheden in Barcelona ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí.

Casa Milà

Barcelona

Casa Milà is evanals het Casa Batlló een ontwerp van da Catalaanse architect Antoni Gaudí en dateert uit 1912. Dit pand wordt ook wel La Pedrera (de steengroeve) genoemd en is in 1984 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Sagrada Família

Barcelona

De Sagrada Família is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Barcelona waar dan ook jaarlijks vele toeristen op af komen. De bouw van de kathedraal begon in 1882 maar de kerk is tot op de dag van vandaag nog niet voltooid.

Torre Agbar

Barcelona

De Torre Agbar is één van de opvallendste bouwwerken van Barcelona die je van vrijwel elk uitzichtpunt ziet te liggen. De reusachtige toren is ruim 144 meter hoog en beschikt over 38 verdiepingen.

Monument a Colom

Barcelona

Aan het einde van La Rambla staat het Monument a Colom, ofwel het Columbus Monument. De zestig meter hoge sokkel staat midden op het plein Placa del Portal de la Pau in Port Vell. De ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus staat bovenop als eerbetoon aan de bekende prestaties.

Poble Espanyol

Barcelona

Poble Espanyol ligt op de heuel Montjïc en wordt ook wel omschreven als Spanje in het klein. Het dorp omvat een oppervlakte van 42.000 vierkante meter met daarop 117 gebouwen met verschillende bouwstijlen uit heel Spanje.

Kaart

Vliegtickets