U bent hier: Home » Singapore » Singapore
Over Singapore  

Singapore

De metropool Singapore ligt in Zuidoost-Azië ten zuiden van Maleisië. De stad is onderdeel van de gelijknamige republiek welke bestaat uit 63 eilanden. Singapore zal bij vele voornamelijk bekend zijn vanwege de vele vluchten die hier een tussenstop maken om daarna door te vliegen naar een andere bestemming in Zuidoost-Azië of Australië. Toch nemen steeds meer toeristen de moeite om ook enkele dagen in Singapore te verblijven om de fraaie bezienswaardigheden, shopping malls, parken en sfeervolle eettentjes te ontdekken. In Singapore worden meerdere talen gesproken en komen verschillende culturen bij elkaar. De schitterende stad is erg modern en door haar wet- en regelgeving zeer veilig en opvallend schoon. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Singapore u te bieden heeft.

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Singapore

Little India

Singapore

De culturele wijk Little India is totaal anders dan de rest van Singapore en staat bol met restaurants, winkels en versierde tempels. Hetgeen wat meteen op zal vallen zijn de vele kleuren en de heerlijke geuren van kruiden.

Marina Bay Sands

Singapore

Marina Bay Sands is het zeer opvallende gebouw in de Marina Bay. De drie grote kolossen van ieder 200 meter hoog dragen het 340 meter lange SkyPark. In het gebouw bevindt zich onder andere een vijfsterrenhotel, verschillende sterrenrestaurants en het grootste casino ter wereld.

Clarke Quay

Singapore

Clarke Quay is gelegen aan de noordoever van de Singapore River en is dé uitgaansbuurt van de stad. Door de ligging bij de monding van de rivier was dit in de 19e eeuw een drukke havenbuurt. De voormalige pakhuizen zijn omgebouwd tot winkels, gezellige restaurants, clubs en discotheken.

St. Andrews Cathedral

Singapore

De Anglicaanse St. Andrews Cathedral dateert van 1862 maar is een herbouwde versie van de voorgaande kathedraal die op deze plek stond. De voorgaande kathedraal was onveilig verklaard na blikseminslagen waardoor de huidige kerk ervoor in de plaats gebouwd is.

Sultan Mosque

Singapore

De Sultan Mosque is een prachtig gebouw en één van de meest belangrijke moskeeën in Singapore. Het gebouw ligt in de wijk Little India aan de Muscat Street en valt direct op vanwege de grote gouden koepels en de vier minaretten op de hoeken.

Chinatown

Singapore

Chinatown heeft een eigen gezicht en ligt ten zuiden van de Singapore River. Deze buurt is aan de Chinese gemeenschap toegewezen door sir Stamford Raffles en groeide uit tot het Chinese centrum vol met tempels, winkels met traditioneel handwerk, restaurants en shophouses.

Hawker Centers

Singapore

Hawker Centers zijn typische lokale overdekte eetmarkten waar je keuze hebt uit vele verschillende Aziatische keukens maar in sommige zelfs ook westers eten kunt krijgen. Het is makkelijk, gezellig, een leuke ervaring en goedkoop.

Merlion

Singapore

De Merlion is een acht meter hoog standbeeld met het hoofd van een leeuw en de romp van een vis. Het standbeeld is hét symbool/mascotte van de stad Singapore en bewaakt de plaats waar de Singapore River in de Marina Bay uitmondt.

Central Business District

Singapore

Het Central Business District is zoals de naam al zegt het zakelijke centrum van Singapore. De wijk staat vol met wolkenkrabbers en typeert daarmee de skyline van Singapore. Daarnaast staat ook het Merlion standbeeld in deze wijk, welke kan worden beschouwd als de mascotte van de stad.

Victoria Theater & Concert Hall

Singapore

Het Victoria Theater dateert van 1862 maar in 1905 is hier de Victoria Memorial Hall naast gebouwd. Hierdoor is er een complex is ontstaan van twee gebouwen en een klokkentoren. Het Victoria Theater & Concert Hall beschikken over een typische Engelse koloniale bouwstijl.

Sentosa

Singapore

Sentosa is één van de grotere eilanden van Singapore en ligt ten zuiden van de stad. Het eiland is eenvoudig te bereiken met een kabelbaan, monorail of bus vanuit Harbour Front Centre.

Raffles Hotel

Singapore

Het schitterende Raffles Hotel is een nationaal monument. Het hotel is geopend in 1899 en valt op door haar witte gebouwen met terracotta dakpannen. Het Victoriaanse uiterlijk is prachtig en ook de wereldberoemde ‘Singapore Sling’ cocktail is hier ontstaan.

Boat Quay

Singapore

Boat Quay is gelegen aan de zuidelijke oever van de Singapore River. Tegenwoordig vindt je er vele leuke restaurantjes, bars en winkels. Boat Quay is vergelijkbaar met Clark Quay en was in de jaren 60 van de 19e eeuw een druk havengebied.

Asian Civilistion Museum

Singapore

Het Asian Civilistion Museum is een nationaal museum van Singapore, gevestigd in het gerestaureerde Empress Place Building. In het verleden was in het gebouw het gerechtshof gevestigd en later nog verschillende koloniale bestuursafdelingen.

Singapore River

Singapore

De Singapore River kronkelt door het centrum en deelt de stad in tweeën. Vroeger diende de rivier als het centrum van de handel, tegenwoordig bevinden zich aan de oevers van de rivier vele leuke barretjes en restaurants met bijbehorende terrasjes.

Singapore Flyer

Singapore

De Singapore Flyer is met een hoogte van 165 meter het grootste reuzenrad ter wereld, groter dan bijvoorbeeld het Londen Eye. Het reuzenrad ligt aan de rand van de Marina Bay en bevat 28 dichte cabines die tegen de klok in draaien.

Orchard Road

Singapore

Om te winkelen moet je op Orchard Road zijn, deze bekende winkelstraat in ligt ten noorden van het Koloniale Centrum en is ruim twee kilometer lang. Orchard Road is een waar shopparadijs met vele winkelcentra die sterk variëren in zowel aanbod als prijs.

Kaart

Vliegtickets