U bent hier: Home » San Marino
Over San Marino  

San Marino

Republiek San Marino is een dwergstaat die volledig omringd wordt door Italië. De staat ligt op steenworp afstand van de Italiaanse badplaats Rimini aan de oostkust van het land. Vele toeristen bezoeken de staat vanwege het schitterende landschap, de indrukwekkende gebouwen, kastelen, kerken, kloosters, pleinen en monumenten die u in de Middeleeuwen doen wanen. De grondwet van San Marino is vastgelegd in 1600 en is ’s werelds oudste grondwet die nog steeds van kracht is.

  •   Bezienswaardigheden
  •  Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in San Marino

Basiliek van San Marino

San Marino

De Basiliek van San Marino dateert van 1836 en staat in het oude centrum van de stad. De kerk is gebouwd in een Neoklassieke stijl op de resten van een kerk uit de 7e eeuw. Kenmerkend voor de basiliek zijn de prachtige zuilen.

Nationaal Museum

San Marino

In het Palazzo Pergami Belluzzi heeft het Nationaal Museum van San Marino zich gevestigd. Sinds 2001 stelt het museum de geschiedenis van de republiek tentoon. De collectie bevat vele verschillende objecten van archeologische vondsten tot schilderijen.

San Marino Adventures

San Marino

San Marino Adventures is een survivalpark waar jong en oud zich kunnen vermaken in het buitengebied van San Marino. Door de jaren heen is het park snel ontwikkeld en is het één van de grotere klimparken van de omgeving geworden.

Museo della Tortura

San Marino

Het Museo della Tortura is een museum die de bezoekers kennis laat maken met de verschillende marteltechnieken die door de jaren heen gebruikt zijn. Het museum beschikt over een verzameling van meer dan 100 verschillende martelinstrumenten.

Museo delle Cere

San Marino

Het Museo delle Cere is gelegen in het centrum van San Marino. Het museum schetst een beeld van 1000 jaar geschiedenis doormiddel van verschillende scenes met waxen beelden. De beelden gekleed in authentieke kledingstukken.

Palazzo Pubblico

San Marino

Het Palazzo Pubblico is één van de populairste bezienswaardigheden in San Marino. Dit indrukwekkende paleis staat in het midden van het oude stadscentrum aan het Piazza della Libertà. Het Palazzo Pubblico wordt zowel als stadhuis als vergaderplaats van het parlement gebruikt.

Drie torens van San Marino

San Marino

De drie torens van San Marino zijn het symbool van de stad. Zo zijn de torens terug te vinden op het wapen, de vlag en de euromunten van San Marino. De torens dateren uit de 11e, 13e en 14e eeuw en staan op verschillende hoogtes op de Monte Titano.

Kaart

Vliegtickets