U bent hier: Home » Nederland » Rotterdam
Over Rotterdam  

Rotterdam

Rotterdam staat voornamelijk bekend om haar haven welke één van de belangrijkste en grootste havens ter wereld is. Rotterdam is dan ook een belangrijk logistiek knooppunt van Nederland. De stad kent voornamelijk moderne architectuur doordat er van de oude stad Rotterdam weinig is overgebleven na de bombardementen in 1940 tijdens de tweede wereldoorlog. Echter, dit wil niet zeggen dat Rotterdam niet de moeite waard is om te bezoeken. In tegendeel zelfs! De stad is gelegen aan de Nieuw Maas en de tweede stad van Nederland met veel leuke bezienswaardigheden. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Rotterdam u te bieden heeft.

TIP: De mooiste en leukste bezienswaardigheden zijn natuurlijk erg populair en het komt dan ook vaak voor dat er flinke wachtrijen staan. Deze tijd kun je jezelf besparen door uw tickets online te bestellen. Bestel hier je tickets makkelijk, snel en veilig!

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Rotterdam

Erasmusbrug

Rotterdam

De 802 meter lange Erasmusbrug ligt over de Nieuwe Maas en verbindt de wijk Kop van Zuid met het ‘oude’ centrum van Rotterdam. De hangbrug is 139 meter hoog en een zeer belangrijk symbool van de stad.

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Diergaarde Blijdorp is in 1855 opgericht en daarmee één van oudste dierentuinen van Nederland. In eerste instantie was de dierentuin gelegen in het centrum van Rotterdam maar naderhand hebben ze zich verplaatst naar de wijk Blijdorp.

De Kop van Zuid

Rotterdam

De Kop van Zuid is gelegen op de zuidelijke oever van de Nieuwe Maas aan de voet van de Erasmusbrug. De Rotterdamse wijk is een voormalig deel van de oude haven welke tegenwoordig gekenmerkt wordt door moderne architectuur.

Kubuswoningen

Rotterdam

De kubuswoningen zijn een ontwerp van Piet Blom en worden ook wel paalwoningen of boomwoningen genoemd. De 38 kubuswoningen boven de Blaak in Rotterdam zijn gebouwd tussen 1982 en 1984 en zijn een variant op de Helmondse kubuswoningen.

Stadhuis

Rotterdam

Het stadhuis van Rotterdam ligt aan de Coolsingel tegenover het Stadhuisplein en is sinds 1997 een rijksmonument. Het werd gebouwd tussen 1914 en 1920 en is een van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam die het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd.

Museumpark

Rotterdam

Het museumpark is gelegen op het voormalig landgoed van de familie Hoboken en ligt op loopafstand van meerdere musea. Het park is een prachtige locatie om lekker tot rust te komen of om van de kunst te genieten.

De Kuip

Rotterdam

De Kuip is de thuisbasis van voetbalclub Feyenoord en heeft een capaciteit van 51.137 zitplaatsen. Het stadion wordt gezien als een van de mooiste stadions van Nederland welke werd ontworpen door architect Leendert van der Vlugt.

Delfshaven

Rotterdam

Delfshaven is een wijk in Rotterdam met een rijke geschiedenis. De VOC liet in het verleden vele schepen bouwen in dit gedeelte van de stad. Daarnaast is de geschiedenis terug te zien in de grote variëteit aan bebouwing met historische panden.

Het Witte Huis

Rotterdam

Het 43 meter hoge Witte Huis was in het verleden het hoogste kantoorgebouw van Europa. Het pand uit 1898 heeft het bombardement op Rotterdam in 1940 overleefd en behoort tot de Nederlandse monumenten van UNESCO.

Euromast

Rotterdam

Ter gelegenheid van de Floriade werd in 1960 de 185 meter hoge Euromast gebouwd. De toren is ontworpen door architect Huig Maaskant en ligt nabij de ingang van de Maastunnel. De Euromast is de hoogste toren van Rotterdam en van Nederland.

Beurstraverse

Rotterdam

De Beurstraverse word ook wel de koopgoot genoemd en is het belangrijkste winkelcentrum van Rotterdam. In het verleden diende de traverse voornamelijk als uitgang van het metrostation Beurs.

De haven

Rotterdam

De haven van Rotterdam was meer dan 40 jaar de grootste haven ter wereld. In 2004 is de haven voorbijgestreefd door de haven van Shanghai maar nog steeds is de Rotterdamse haven de grootste van Europa.

St. Laurenskerk

Rotterdam

De Sint Laurenskerk is het oudste gebouw van Rotterdam, gebouwd ergens tussen 1449 en 1525. Het is het enige Rotterdamse overblijfsel van de middeleeuwen en een van de weinige gebouwen die het bombardement op Rotterdam overleefd heeft.

Kaart

Vliegtickets