U bent hier: Home » Nederland » Eindhoven
Over Eindhoven  

Eindhoven

De gezellige stad Eindhoven is gelegen in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. De stad is modern en kent vele leuke kroegen, terrassen en restaurants. Het bruisende uitgaansleven trekt mensen vanuit het hele land, zo is Stratumseind één van de langste stapstraten van Nederland! Eindhoven is de vijfde stad van Nederland en is onlosmakelijk verbonden met Philips. Het mega concern produceert onder andere consumentenelektronica, lampen, communicatie- en medische apparatuur en heeft de wortels van haar bedrijf in Eindhoven liggen. Daarnaast is het niet alleen de hoofdsponsor van PSV maar ook de oprichter van de Eindhovense voetbalclub. Op deze website vindt u een overzicht van de bezienswaardigheden die Eindhoven u te bieden heeft.

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Eindhoven

Philips Museum

Eindhoven

Het Philips Museum aan de Emmasingel in Eindhoven is gevestigd op de plek van het eerste gloeilampenfabriekje van Philips. Het is dan ook leuk om te zien dat er een ruimte is ingericht als lampenfabriek uit de jaren twintig.

Van Abbemuseum

Eindhoven

Het Van Abbemuseum is gelegen aan de Dommel in het centrum van Eindhoven. Dit museum voor moderne en hedendaagse kunst beschikt over een collectie van ongeveer 2700 kunstwerken. Het Van Abbemuseum is vernoemd naar zijn oprichter Henri van Abbe.

Blob

Eindhoven

Nabij het 18 septemberplein in het centrum van Eindhoven staat de 25 meter hoge blob. Dit architectonische gebouw is typerend voor het ‘nieuwe’ en moderne Eindhoven.

De Markt

Eindhoven

De Markt in Eindhoven is een centraal gelegen plein vol gezelligheid. Ver in het verleden vervulde het plein al een belangrijke rol voor de handel door de markten die er gehouden werden.

Philips Stadion

Eindhoven

Het Philips Stadion is de thuisbasis van de Eindhovense voetbalclub PSV. Het stadion ligt in het centrum van de stad en nog steeds op dezelfde locatie als bij de oprichting van de Philips Sport Vereniging (PSV) in 1913.

Stratumseind

Eindhoven

Stratumseind, of ook wel simpelweg Stratum genoemd, is een straat in het centrum van Eindhoven. De straat heeft een lengte van 225 meter en loopt van de Catharinakerk tot aan het Dommelbrugje. Voor een avond stappen in Eindhoven moet je op Stratumseind zijn.

Genneper Watermolen

Eindhoven

De Genneper Watermolen ligt langs de Dommel in het stadsdeel Gestel en werd gebruikt als korenmolen. Er zijn documenten bewaard gebleven waaruit opgemaakt kan worden dat de Watermolen stamt uit 1249.

DAF Museum

Eindhoven

Het DAF Museum is gevestigd in het industrieel monument uit 1884. Hub van Doorne startte in 1928 met Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek (DAF). Later werd dit Van Doorne’s Automobiel Fabriek.

Kaart

Vliegtickets