U bent hier: Home » Nederland » Den Haag
Over Den Haag  

Den Haag

Den Haag, ‘die mooie stad achter de duinen’, beschikt over grachten waarin je een leuke rondvaart kunt maken langs de vele historische gebouwen en monumenten. Maar Den Haag heeft u meer te bieden naast deze prachtige bouwwerken, je vind er namelijk ook mooie parken en het strand is op korte afstand bij het stadsdeel Scheveningen. Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland maar ook de stad waar de Nederlandse regering, het parlement en het koninklijk huis zich gevestigd hebben. De stad is dan niet de hoofdstad van Nederland maar toch zijn bijna alle ambassades en ministeries hier gevestigd. Den Haag vervult een belangrijke rol als standplaats van vele nationale en internationale rechtscolleges zoals het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Den Haag is dan ook een vooraanstaande vestigingsplaats van de Verenigde Naties. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Den Haag u te bieden heeft.

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Den Haag

Het Binnenhof

Den Haag

Het Binnenhof is het centrum van de Nederlandse politiek met de Ridderzaal in het midden en andere parlements- en regeringsgebouwen eromheen. Ook het bekende ‘Torrentje’, de werkkamer van de Nederlandse minister-president, ligt aan het binnenhof.

Museum de Gevangenpoort

Den Haag

Het Museum de Gevangenpoort is geopend sinds 1882 en is gevestigd in een middeleeuwse gevangenis in Den Haag. Vanaf 1853 is de Gevangenpoort een rijksmonument. De gevangenpoort was een van de drie toegangspoorten tot het binnenhof.

Grote Kerk

Den Haag

De Grote Kerk stamt uit de 13e eeuw en is waarschijnlijk ontstaan uit een houten kappelletje. De kerk, ook wel de Sint-Jacobskerk, behoort samen met het Binnenhof tot de oudste gebouwen van Den Haag.

Vredespaleis

Den Haag

Het Vredespaleis in Den Haag is ontworpen in de prachtige Renaissancestijl. In het Vredespaleis zijn het Permanent Hof van arbitrage, het Internationale Gerechtshof, de Academie voor Internationaal Recht en een rechtenbibliotheek gevestigd.

Hofjes in Den Haag

Den Haag

Heerlijke plekjes waar je tot rust kan komen en die vanaf de straat moeilijk te zien zijn, dat zijn hofjes. De ‘hofstad’ Den Haag kende in 1895 zo’n 700 hofjes met 9.500 woningen wat een kwart van de toenmalige stad omvatte.

Haagse Markt

Den Haag

De Haagse Markt is de grootste markt van Nederland en sommige beweren zelfs de grootste multiculturele openlucht markt van Europa. De markt is vier dagen per week geopend en ligt tussen de Hoefkade en het Hobbemaplein.

Kaart

Vliegtickets