U bent hier: Home » Nederland » Den Bosch
Over Den Bosch  

Den Bosch

’s-Hertogenbosch wordt veelal Den Bosch genoemd en is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Den Bosch ligt op het punt waar de Aa, de Dommel en de Zuid-Willemsvaart samenkomen en de Dieze vormen. De vestigingsstand was een echte handel- en nijverheidsstad. Den Bosch is een gezellige bourgondische stad welke beschikt over een prachtig historisch centrum met vele leuke kleine straatjes, mooie oude gebouwen, gezellige terrasjes, restaurants en kroegen. Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Den Bosch u te bieden heeft.

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Den Bosch

De Put

Den Bosch

Op de Markt in Den Bosch ligt een middeleeuwse put die vroeger gebruikt werd om tegen betaling schoon drink water te krijgen. Deze put uit de 15e eeuw was toen een zeer belangrijk element van de stad.

Stedelijk Museum

Den Bosch

Het Stedelijk Museum van ’s-Hertogenbosch is sinds 2013 gevestigd in een nieuw pand in de binnenstad van de stad, grenzend aan het Noordbrabants Museum. Samen vormen zij tegenwoordig het museumkwartier van Den Bosch.

Noordbrabants Museum

Den Bosch

Het Noordbrabants Museum in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch is een museum over de kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant. Het museum is gevestigd in het voormalig Militair Gouvernement en vormt samen met het Stedelijk museum het museum kwartier.

Bastionder

Den Bosch

Het Bastionder is een ondergronds informatiecentrum voor de vestingwerken in Den Bosch. In het verleden kende Den Bosch ruim zes kilometer verdedigingsmuur met stevige torens en kanonnen.

Uilenburg

Den Bosch

De bruisende wijk Uilenburg is een oude buurt in het centrum van ’s-Hertogenbosch. De vele restaurants, eetcafés en barren met hun bijbehorende terrasjes maken het een erg gezellige en levendige wijk.

Bossche Broek

Den Bosch

Het Bossche Broek is een schitterend natuurgebied van ruim 200 hectare ten zuidoosten van ’s-Hertogenbosch. Dit moerasgebied is een van de weinige stukjes natuur dichtbij het centrum van de stad. De vestigingswerken vormen hier nog altijd een scherpe grens tussen de stad en het natuurgebied.

Jheronimus Bosch Art Center

Den Bosch

Het Jheronimus Bosch Art Center is gelegen in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Het bijzondere is dat dit museum gevestigd is in de voormalige Sint-Jacobskerk. Het centrum is bedoeld als eerbetoon aan de religieuze schilder jheronimus Bosch.

Rondvaart op de Binnendieze

Den Bosch

De Binnendieze is een erg leuke en speciale bezienswaardigheid in Den Bosch. Van oudsher werd dit unieke stelsel van stromingen gebruikt om ambachtspanden te bevoorraden waardoor ze zich vaak aan de achterzijde van het straatbeeld bevinden.

Sint Janskathedraal

Den Bosch

De Sint Janskathedraal is een prachtige kathedraal in het centrum van Den Bosch. De kathedraal is gebouwd tussen 1370 en 1529 in de gotische stijl met veel versieringen, prachtige bogen en de bijna honderd luchtboogfiguren.

Moriaan

Den Bosch

De Moriaan is een schitterend historisch pand aan de markt in ’s-Hertogenbosch. Het is het oudste bakstenen huis van de stad en naar verluid zelfs van Nederland. De Moriaan is gebouwd in de 13e eeuw in gotische stijl en beschikt ook over een torentje.

Paleiskwartier

Den Bosch

Het Paleiskwartier is een mooie en moderne wijk in ’s-Hertogenbosch gelegen aan de andere kant van het spoor dan het historisch centrum. De wijk is ontwikkeld en gebouwd aan het eind van de 20e eeuw en het begin van de 21e eeuw.

Stadhuis

Den Bosch

Het stadhuis van Den Bosch staat aan de markt en dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. Het gebouw is verschillende keren verbouwd, uitgebreid en gerenoveerd. Het pand is voorzien van een typisch bordes en een schitterende gevel in de Hollands Classictische stijl.

Drakenfontein

Den Bosch

De Drakenfontein is de bekendste fontein van Den Bosch, gelegen pal voor het centraal station. In 1903 is het standbeeld geplaatst en maakte deel uit van een wedstrijd die door de gemeente was uitgeschreven welke werd gewonnen door de gebroeders De Leeuw.

Kaart

Vliegtickets