U bent hier: Home » Nederland » Amsterdam » Rijksmuseum

vorige pagina

Rijksmuseum

7,82
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
22 stemmen
Loading ... Loading ...

Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. Het museum verhuisde in 1885 naar de huidige locatie net buiten de binnenstad, welke speciaal is ontworpen voor het Rijksmuseum door de Nederlandse architect P.J.H. Cuypers. Het Rijksmuseum is gebouwd in de stijl van de renaissance en op het gebouw zijn vele verwijzingen naar de nationale geschiedenis aangebracht. Van 2003 t/m 2013 heeft het Rijksmuseum een grote renovatie ondergaan om veel oorspronkelijke elementen uit de tijd van Cuypers weer tevoorschijn te halen en/of in oude staat te herstellen om het gebouw weer de oude glorie terug te geven. De ruim 200 zalen bieden u een collectie van meer dan 1 miljoen voorwerpen. Het museum vertoont een schitterend overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere schilderijen van bekende Hollandse meesters, beeldhouwkunst, kunstnijverheid en vele kunstschatten uit de oudheid. De verzameling geschiedenis bevat scheepsmodellen, wapens, vlaggen, gouden en zilveren voorwerpen, kostuums, documenten en nog veel meer!

TIP: Boek vooraf uw tickets om wachtrijen te vermijden en te profiteren van leuke (combi)kortingen.

Foto's

Amsterdam - Rijksmuseum (1)Amsterdam - Rijksmuseum (2) Amsterdam - Rijksmuseum (3)Amsterdam - Rijksmuseum (4)Amsterdam - Rijksmuseum (5)

Kaart

The map could not load.

This is normally caused by a conflict with another plugin or a JavaScript error that is preventing our plugin's Javascript from executing. Please try disable all plugins one by one and see if this problem persists. If it persists, please contact nick@wpgmaps.com for support.