U bent hier: Home » Nederland » Amsterdam » Rembrandthuis

vorige pagina

Rembrandthuis

6,20
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
10 stemmen
Loading ... Loading ...

Amsterdam

Museum het Rembrandthuis is het daadwerkelijke huis waar de kunstschilder Rembrandt van Rijn tussen 1639 en 1658 gewoond heeft. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste meesters van de 17e eeuw, Rembrandt zelf beschouwde zich als een historie- en portretschilder. In 1639 kocht Rembrandt het huis voor dertienduizend gulden maar na zijn faillissement werd het huis in 1658 geveild voor elf duizend gulden. In de jaren daarna heeft het huis gediend als woonhuis en is het diverse malen verbouwd. In de 20e eeuw heeft de gemeente Amsterdam het huis gekocht en geschonken aan de stichting Het Rembrandthuis. Na een restauratie van ongeveer vier jaar is in 1911 het museum geopend.

In het nieuwere gedeelte langs het Rembrandthuis bevind zich een tentoonstelling van tekeningen en etsen. In het eigenlijke Rembrandthuis is een reconstructie gemaakt van de woonruimte en werkplaats.

Foto's

Amsterdam - Rembrandthuis (1)Amsterdam - Rembrandthuis (2)Amsterdam - Rembrandthuis (3)

Kaart

The map could not load.

This is normally caused by a conflict with another plugin or a JavaScript error that is preventing our plugin's Javascript from executing. Please try disable all plugins one by one and see if this problem persists. If it persists, please contact nick@wpgmaps.com for support.