U bent hier: Home » Nederland » Amsterdam » Amsterdam ArenA

vorige pagina

Amsterdam ArenA

Amsterdam

De Amsterdam ArenA is de thuisbasis van voetbalclub AFC Ajax en de voetbaltempel van Amsterdam. Dit multifunctioneel stadion ligt op ongeveer 200 meter van het treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA. Het is met haar 53.052 zitplaatsen het grootste stadion van Nederland en beschikt over een schuifdak waardoor het stadion ook geschikt is voor andere evenementen naast voetbalwedstrijden. Zo hebben verschillende grote artiesten als Micheal Jackson, Robbie Williams, The Rolling Stones, U2, Madonna, Jostin Timberlake en nog vele andere er al eens.
Het project voor een nieuw stadion kwam eind jaren ’80 van de grond om Ajax een betere toekomst te bieden dan het oude stadion De Meer in de wijk Watergraafsmeer. Stadion De Meer werd te klein voor een Europese topclub waardoor op 14 augustus 1996 de Amsterdam ArenA werd geopend en Ajax sindsdien hier haar thuiswedstrijden speelt. Met de bouw is al rekening gehouden met eventuele uitbreidingen in de toekomst, zo kan er bijvoorbeeld een derde ring opgezet worden die de capaciteit vergroot naar zo’n 80.000 zitplaatsen.

TIP: Om het stadion van binnen en buiten helemaal te verkennen zijn hier rondleidingen te boeken.

Foto's

Amsterdam - Amsterdam Arena (1)Amsterdam - Amsterdam Arena (2)Amsterdam - Amsterdam Arena (3)Amsterdam - Amsterdam Arena (4)

Kaart