U bent hier: Home » Italië
Over Italië  

Italië

Italië is een Zuid-Europees land gelegen op het Apennijs Shiereiland, ook wel ‘de laars’ genoemd. In het verleden was Italië het centrum van het Romeinse Rijk waarvan nog vele overblijfselen een waar trekpleister vormen voor de grote groep toeristen die het land elk jaar bezoeken. Daarnaast staat Italië natuurlijk bekend vanwege de klassieke Italiaanse keuken.
Het land wordt bijna in haar geheel omringd door water, alleen in het noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Daarnaast behoren ook de eilanden Sicilië, Sardinië, Elba en nog enkele kleinere eilanden tot Italië. Binnen het land zijn twee enclaves te vinden; Vaticaanstad en San Marino.

  •   Bezienswaardigheden
  •  Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Italië

Via Appia Antica

Rome

De Via Appia Antica was één van de belangrijkste wegen van de Romeinse tijd. De bouw van de Via Appia begon in 312 v.Chr. op initiatief van Appius Claudius Caecus. In eerste instantie voor een snelle verplaatsing van de troepen maar de weg kreeg ook een enorm economisch belang.

Villa Borghese

Rome

Villa Borghese is het enorme stadspark van 80 hectare met vele fonteinen, tempels, standbeelden, verscheidene musea en een prachtig meer. Dit park is zowel populair onder de toeristen als de lokale bevolking.

Piazza Navona

Rome

Piazza Navona ligt in één van de oudste wijken van Rome en de geschiedenis van dit plein gaat dan ook terug tot in de eerste eeuw. Oorspronkelijk was dit prachtige plein een groot atletiekstadion maar na de val van het Romeinse Rijk werden de tribunes bebouwd met huizen door de Romeinse burgers.

Castel Sant’Angelo

Rome

Castel Sant’Angelo is een prachtig bouwwerk welke ook wel de Engelenburcht wordt genoemd. De burcht was oorspronkelijk bedoeld als praalgraf voor keizer Hadrianus, die het liet bouwen tussen 135 en 139. Later werd op het mausoleum een kapel gebouwd.

Pantheon

Rome

Het Pantheon is één van de best bewaarde historische gebouwen van Rome. Al vanaf 27 v.Chr. werd op de plek van het Pantheon een tempel gebouwd. Echter, na een grote brand is deze verwoest en is in 125 na Christus het Pantheon geheel herbouwd.

Trevifontein

Rome

De schitterende Trevifontein is de grootste en bekendste fontein van de Italiaanse hoofdstad. De fontein ligt aan het Piazza di Trevi tegen de achtergevel van het Palazzo Poli. De naam Trevi komt van ‘tre via’ (drie wegen) doordat er vroeger namelijk drie wegen uitkwamen op het plein van de fontein.

Circus Maximus

Rome

Het Circus Maximus was in het verleden een groot stadion in het centrum van Rome voor de populaire wagenrennen. De eerste bouwstenen stammen uit de 6e eeuw v. Chr. maar tegenwoordig is het lastig voor te stellen dat hier een groot stadion met pracht en praal stond.

Colosseum

Rome

Het Colosseum is een van de meest indrukwekkende gebouwen in Rome. Het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk bood plaats aan 50.000 toeschouwers en werd gebouwd door slaven.

Piazza del Popolo

Rome

Het Piazza del Popolo is een groot ovaal plein aan het Borghese Park. In het midden staat een grote Egyptische obelisk die rond de 16e eeuw werd teruggevonden in het voormalig Circus Maximus en werd verplaatst naar het Piazza del Popolo.

Vaticaanstad

Rome

Vaticaanstad is een enclave in de Italiaanse hoofdstad Rome en de kleinste onafhankelijke staat ter wereld met de Paus als staatshoofd. De dwergstaat is ontstaan in 1929 maar beschikt over vele bijzondere historische gebouwen en monumenten van verder uit het verleden.

Forum Romanum

Rome

Het Forum Romanum was het politieke, commerciële, juridische en religieuze centrum van Rome in het Romeinse tijd. Tegenwoordig zijn het voornamelijk monumenten en ruïnes van gebouwen met een rijke historie.

Kaart

Vliegtickets