U bent hier: Home » Hong Kong » Hong Kong
Over Hong Kong  

Hong Kong

Hong Kong is een indrukwekkende metropool waar moderne economie samenkomt met duidelijk Aziatische elementen. Hong Kong ligt zuidelijk ten opzichte van China en grenst aan de Zuid-Chinese Zee. Deze ‘speciale bestuurlijke regio’ binnen China bestaat uit Hong Kong Island, het schiereiland Kowloon, de New Territories en vele kleine eilandjes. Het eiland Lantau is het grootste eiland waar ook Hong Kong International Airport is gevestigd. Via de Airport Express heeft het vliegveld een snelle verbinding met de stad. Hong Kong is één van de meest populaire wereldsteden waar mensen uit heel de wereld komen genieten van de samensmelting van westerse en oosterse cultuur. Hong Kong heeft vele leuke, mooie en interessante bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn! Op deze website vindt u een overzicht van de vele bezienswaardigheden die Hong Kong u te bieden heeft.

TIP: De mooiste en leukste bezienswaardigheden zijn natuurlijk erg populair en het komt dan ook vaak voor dat er flinke wachtrijen staan. Deze tijd kun je jezelf besparen door uw tickets online te bestellen. Bestel hier je tickets makkelijk, snel en veilig!

  •   Bezienswaardigheden
  •   Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Hong Kong

Wong Tai Sin Tempel

Hong Kong

Wong Tai Sin Tempel is een taoïstische tempel aan de rand van de stad, in het noorden van Kowloon. Het tempelcomplex bestaat uit ruim 18.000 vierkante meter en is één van de bekendste en populairste Chinese tempels van Hong Kong.

Hong Kong Park

Hong Kong

Midden in het centrum van Hong Kong, tussen de hoge gebouwen, ligt het Hong Kong Park. Vroeger stonden hier militaire barakken maar eind jaren tachtig is het idee ontstaan om op deze plek een park aan te leggen.

Avenue of Stars

Hong Kong

Evenals Hollywood kent ook Hong Kong een uitgebreide filmindustrie. De stad heeft dan ook haar eigen versie van de ‘Walk of Fame’, de Avenue of Stars. Hier liggen de namen in het cement van ‘bekende’ (Aziatische) acteurs.

Victoria Peak

Hong Kong

Victoria Peak is met een hoogte van 552 meter het hoogste punt van Hong Kong en vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht over de stad. Het leukste is om naar de top te gaan door middel van de Peak Tram.

Star Ferry

Hong Kong

De Star Ferry is de veerdienst tussen Kowloon en Hong Kong Island. Tijdens deze goedkope trip kun je genieten van het schitterende uitzicht op de haven en de skyline van Hong Kong.

Tian Tan Boeddha

Hong Kong

Tian Tan Boeddha is een 34 meter hoog bronzen beeld in Ngong Ping op Lantau Island. Dit Boeddha beeld is de grootste zittende Boeddha in de open lucht. Om aan de voet van het beeld te komen moet je 268 treden beklimmen.

Harbour City

Hong Kong

Bij de bootterminals in Kowloon ligt het grote winkelcentrum Harbour City. In dit winkelcentrum vind je ook kantoren en hotels maar voornamelijk een ruim winkelaanbod. Harbour City is het grootste winkelcentrum van Hong Kong met meer dan 450 winkels, 50 restaurants en twee bioscopen.

Ocean Park

Hong Kong

Ocean Park is een attractiepark aan de zuidkant van Hong Kong Island. Het is een combinatie van een dierentuin en een pretpark. Het park is voornamelijk populair door onder andere de twee reuzenpanda’s, de levensgrote modellen van dinosauriërs en het grote zeeaquarium.

Tung Choi Street (Ladies Market)

Hong Kong

Ladies Market in Tung Choi Street is een straat met meer dan 100 kraampjes die van alles aanbieden. De naam is ontstaan doordat er veel kleding en accessoires voor dames te koop was maar tegenwoordig is er ook genoeg voor mannen te vinden en is het meer dan alleen textiel.

Klooster van de 10.000 Boeddha’s

Hong Kong

Het Klooster van de Tienduizend boeddha’s ligt in de buurt van Pai Tau Tsuen, op ongeveer een kwartier rijden van Kowloon. Het klooster ligt op een berg met prachtig uitzicht maar voordat je van dit uitzicht kunt genieten moet je een trap van 431 treden beklimmen.

Nathan Road

Hong Kong

Nathan Road is de drukste straat en het kloppend hart van Kowloon. Aan deze belangrijke verkeersader liggen alleen al vijf MTR-metrostations en ontzettend veel winkels. Het is hier van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat druk met taxi’s, bussen, auto’s en voetgangers.

Disneyland

Hong Kong

Hong Kong Disneyland is de Chinese variant van de bekende Disneyland parken en ligt op Lantau-eiland. Dit enorme pretpark kent de kortste bouwperiode uit de geschiedenis van alle Disneylandparken wereldwijd.

Man Mo Tempel

Hong Kong

De Man Mo Tempel dateert van 1847 en is een van de oudste tempels van Hong Kong. De taoïstische tempel is gewijd aan de God van de Literatuur en de God van de krijgskunst. Vroeger werd in deze tempel recht gesproken om ruziënde partijen elkaar een belofte te doen.

Kaart

Vliegtickets