U bent hier: Home » Griekenland
Over Griekenland  

Griekenland

Griekenland is een heerlijk en veelzijdig vakantieland aan de Middellandse Zee, in het zuidoosten van Europa. Tot het land behoren vele eilandjes welke gezamenlijk ongeveer 20% van het landoppervlak vormen. Griekeland staat voornamelijk bekend om haar rijke historie waar het land nog vele schitterende bezienswaardigheden aan over heeft gehouden. Zo is de hoofdstad Athene een groot openluchtmuseum met haar vele restanten uit de Griekse en Romeinse oudheid. Daarnaast is Griekenland erg populair vanwege haar prachtige natuur. De diverse nationale parken en de vele eilanden in combinatie met de prachtige stranden zijn enorm onder de toeristen.

  •   Bezienswaardigheden
  •  Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Griekenland

Metropolis Kathedraal

Athene

De Metropolis Kathedraal is de zetel van de bisschop en de grootste kerk van Athene. De bouw van de kerk begon in 1842 en nam twintig jaar in beslag. De kathedraal werd ontwerpen door Theophilus Hansen maar werd later door verschillende bouwmeesters overgenomen.

Theater van Dionysos

Athene

Theater van Dionysos ligt op de zuidelijke helling aan de voet van de Akropolis. Dit theater is het oudste theater van Europa en is gebouwd in verschillende fasen vanaf de 6e eeuw voor Christus. Tegenwoordig is het theater een ruïne en worden er ook geen voorstellingen meer georganiseerd.

Lykavittos

Athene

De Lykavittos is een 277 meter hoge heuvel in Athene die hoog boven de stad uit torent. Deze heuvel is ook hoger dan de Akropolis die ‘slechts’ 156 meter hoog is. De Lykavittos is dan ook voornamelijk populair vanwege het schitterende uitzicht.

Ruïnes Olympieion

Athene

De Ruïnes Olympieion zijn de resten van de Tempel van Zeus, koning van de Olympische goden. Aan de Tempel is eeuwenlang gewerkt en uiteindelijk afgerond in de 2e eeuw onder het bewind van de Romeinse keizer Hadrianus.

Pláka

Athene

Pláka is een erg gezellige wijk in Athene, gelegen tussen de heuvel Akropolis en de Tempel van Zeus. De oude volkswijk is erg populair onder de toeristen maar de sfeer is nog steeds authentiek, mede door de kleine kronkelige straatjes met Akropolis op de achtergrond.

Agora van Athene

Athene

De Agora was in het Oude Griekenland het grootste marktplein in Athene. Echter, aan dit centraal gelegen plein lagen ook veel overheidsgebouwen en heiligdommen. Op de Agora werd recht gesproken, vonden politieke vergaderingen plaats en het was een belangrijke ontmoetingsplek.

Parthenon op de Akropolis

Athene

Akropolis is de 156 meter hoge tafelberg die hoog boven Athene uitsteekt en betekend ‘bovenstad’. Het Parthenon staat trots op de top en is vanuit vrijwel heel de stad te zien. De tempel werd gebouwd tussen 447 en 438 v. Chr. en is gewijd aan Athena Parthenos, de beschermgodin van de stad.

Poort van Hadrianus

Athene

De Poort van Hadrianus is een Romeinse triomfboog met bovenop een Griekse zuilengalerij. De monumentale poort is 18 meter hoog en werd gebouwd in 132 na Christus in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus.

Panathinaiko Stadion

Athene

Het Panathinaiko Stadion ligt in het hart van Athene en is gebouwd in 330 voor Christus. Het werd gebruikt voor de Panatheense Spelen en bood plaats aan ongeveer 50.000 mensen. In 1895 is het hoefijzervormige stadion gerestaureerd voor de eerste moderne Olympische Spelen in 1896.

Nationaal Archeologisch Museum

Athene

Het Nationaal Archeologisch Museum is één van de belangrijkste musea in Griekenland. In 1866 werd het museum gebouwd om de bijzondere stukken uit de Griekse geschiedenis tentoon te stellen. De collectie bevat een schat aan voorwerpen van de prehistorie tot de oudheid.

Toren der Winden

Athene

De Toren der Winden is een 12 meter hoge toren die is gelegen aan de rand van de Romeinse Agora in het oude Athene. Deze zeer ingenieuze toren voor zijn tijd is gebouwd door astronoom Andrónicos Kyrrestes en diende als windwijzer en wateruurwerk.

Syntagmaplein

Athene

Het Syntagmaplein is een zeer druk verkeersknooppunt maar ook het politieke hart van Griekenland. Als er in Griekenland demonstraties worden gevoerd gebeurt dat in veel gevallen dan ook op dit plein. In 1834 is dit plein aangelegd en vanaf 1935 is hier het Griekse Parlement gehuisvest.

Ethnikós Kípos

Athene

Het Ethnikós Kípos is een rustgevend stadspark en de Nationale Tuin van Athene. Het park ligt dan ook achter het Griekse parlementsgebouw dat vroeger dienst heeft gedaan als koninklijk paleis. De enorme tuin in het centrum van de stad beslaat een oppervlakte van maar liefst 15,5 hectare.

Tempel van Hephaistos

Athene

De Tempel van Hephaistos is één van de best bewaarde oud-Griekse tempels. Het prachtige bouwwerk met opvallende beeldhouwwerken aan de buiten- en binnenkant is gebouwd in de Dorische stijl. Daarnaast is de Tempel van Hephaistos in haar geheel omgeven door zuilen.

Spyridon Louis stadion

Athene

Het Spyridon Louis stadion in Athene is het Olympisch stadion en de thuisbasis van de voetbalclubs Panathinaikos FC en AEK Athene. Het stadion is onderdeel van het Olympisch Sportcomplex en de naam is afkomstig van de Griekse atleet die in 1896 de marathon won.

Kaart

Vliegtickets