U bent hier: Home » Duitsland
Over Duitsland  

Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland is gelegen in de westerse helft van Centraal-Europa en is een van de grotere landen binnen het continent. Duitsland staat voornamelijk bekend om haar geschiedenis die overheerst wordt door de deelname aan zowel de eerste als tweede wereldoorlog. De republiek is lange tijd opgedeeld geweest in Oost- en West-Duitsland. Vele toeristen worden aangetrokken door dit historische verleden, de pittoreske stadjes en de rijkdom van kunst en cultuur. Het verleden heeft Duitsland dan ook nog vele prachtige kastelen, monumenten en paleizen nagelaten. In het land grenst in het Noorden aan Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland.

  •   Bezienswaardigheden
  •  Kaart
  •   Vliegtickets
  •   Accomodaties

Bezienswaardigheden in Duitsland

Zoologischer Gärten

Berlijn

De Zoologisher Gärten is de dierentuin van Berlijn gelegen in het centrum van de stad bij Bahnhof Zoologischer Garten. De Dierentuin staat beter bekend als Zoo Berlin en werd geopend in 1844 waarmee het één van de oudste dierentuinen ter wereld is.

Botanischer Garten

Berlijn

De Botanischer Garten Berlin is één van de grootste botanische tuinen ter wereld. Met een oppervlakkte van ruim 43 hectare en ongeveer 22.000 verschillende soorten planten is het een waar paradijs voor elke natuurliefhebber.

Tiergarten

Berlijn

Het Großer Tiergarten is een gigantisch park van 201 hectare in het centrum van Berlijn. Dit park is bijna twee keer zo groot als het Hyde Park in Londen. Het Tiergarten park wordt doorkruist door verschillende grote wegen die bij elkaar komen op het plein Große Stern (Grote Ster).

Ondergronds Berlijn

Berlijn

Onder de grond in Berlijn vindt je naast metrolijnen, metrostations en het riool ook bunkers, tunnels en cellen. Deze ondergrondse wereld werd tijdens de oorlog gebruikt om beschutting te zoeken tegen een eventuele aanval.

Holocaust gedenkteken

Berlijn

Het Holocaust-Mahnmal is een gedenkteken voor de Joodse slachtoffers van de holocaust. Het terrein beslaat een oppervlakte van maar liefst 19.000 m2 en bestaat uit 2711 betonblokken die in hoogte van elkaar verschillen.

Joods Museum

Berlijn

Het Joods Museum in Berlijn is een echte aanrader om meer te weten te komen over de Joodse geschiedenis en cultuur. Het museum laat mensen nadenken over het antisemitisme en de jodenvervolging.

Slot Charlottenburg

Berlijn

Het Slot Charlottenburg is het grootste paleis van Berlijn, gelegen in het westen van de stad. Het paleis dateert uit 1699 en werd gebouwd in opdracht van de Pruisische keizer Frederik I voor zijn vrouw Sophie-Charlotte.

Alexanderplatz

Berlijn

Het Alexanderplatz kreeg in 1805 zijn huidige naam na het ere bezoek van de Russische tsaar Alexander I. Het plein was een kunstmatig hart in Oost-Berlijn en is een voetgangersgebied geworden met drukke straten eromheen.

Berlijnse Muur

Berlijn

De Berlijnse Muur was een enorme afscheiding tussen West- en Oost-Berlijn van 3,6 meter hoog en ruim 45 kilometer lang. Bijna dertig jaar lang werden de inwoners van Berlijn van elkaar gescheiden door deze muur.

Berliner Dom

Berlijn

De Berliner Dom ligt op het Museumsinsel aan de Karl-Liebknecht-Straße en is gebouwd tussen 1747 en 1750. Echter, tijdens de Tweede Wereldoorlog is de kerk zwaar beschadigd waardoor er een grote reconstructie in gang is gezet.

KaDeWe

Berlijn

Het KaDeWe is geopend in 1907 en al jaren is het Kaufhaus des Westens, zoals het vroeger genoemd werd, het meest toonaangevende warenhuis van Berlijn. Na Harrods in londen is het KaDeWe met ruim zestigduizend vierkante meter het grootste warenhuis van Europa.

Potsdamer Platz

Berlijn

De Potsdamer Platz is een druk verkeersplein en het kloppende hart van Berlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het plein bijna volledig verwoest en daarna werd de Berlijnse Muur dwars over het plein heen gebouwd.

Brandenburger Tor

Berlijn

Brandenburger Tor staat aan het einde van de Unter den Linden, vlakbij de Reichstag. De prachtige neoklassieke stadspoort werd gebouwd in 1788 in opdracht van de Pruisische koning Frederik Willem II als herinnering aan de Derde Silezische Oorlog.

Reichstag

Berlijn

Het Rijksdaggebouw is het parlementsgebouw van Duitsland en ligt aan het Platz der Republik. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland werd de Reichstag flink onder handen genomen en werden er moderne elementen aangebracht die goed gecombineerd zijn met het oude gebouw.

Kaart

Vliegtickets